Πιστοποίηση από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) για το MSc Health Psychology του City Unity College

cuc-new-logo-transparentΤο City Unity College σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University προσφέρει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Health Psychology”, το οποίο καλύπτει τις συστάσεις της Έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έτσι ώστε οι υψηλού επιπέδου απόφοιτοι να μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της χώρας, με τη χρήση ειδικών ψυχολογικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

To City Unity College είναι το 1ο μη βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα παγκοσμίως που έχει πιστοποιηθεί από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Health Psychology που προσφέρει σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University.

Η πιστοποίηση από το BPS είναι εξαιρετικά σημαντική για Προγράμματα και φοιτητές Ψυχολογίας, αφού το BPS αξιολογεί την αποτελεσματική γνώση και εκπαίδευση των φοιτητών/επαγγελματιών/εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας (http://www.bps.org.uk/careers-education-training/accredited-courses-training-programmes/what-accreditation/what-accreditat.)

– Ποια είναι τα 10 δυνατά σημεία για την επιλογή του MSc Health Psychology;

  1. Είναι το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας εκτός Μεγάλης Βρετανίας που αναγνωρίζεται από το BPS.
  2. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, το Cardiff Metropolitan University, και παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέρος των μαθημάτων στη Μεγάλη Βρετανία.
  3. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι του προγράμματος παίρνουν αυτόματα το Stage 1 από το BPS και μπορούν να συνεχίσουν στο Stage2, που τους δίνει την άδεια να εργαστούν σε όλη την Ευρώπη όπως και σε πολλές άλλες χώρες, καθώς η εγγραφή στο BPS αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που ζητούν σε κάθε πρόσληψη οι μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές και εταιρίες που προσλαμβάνουν ψυχολόγους.
  4. Στους αποφοίτους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής στο Cardiff Metropolitan University.
  5. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους City Unity College στην καρδιά της Αθήνας, όπου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση στο σύγχρονο εργαστήριο ψυχομετρίας του κολλεγίου.
  6. Τα σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να εργάζεται σε ατομικό υπολογιστή, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική εκμάθηση της στατιστικής επιστήμης.
  7. Το City Unity College έχει συνάψει συμφωνίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με μεγάλα νοσοκομεία και ΜΚΟ στα οποία οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική τους, όπως και να εκπονήσουν την πτυχιακή τους διατριβή υπό επίβλεψη.
  8. Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Ψυχολογίας και ειδικών σε θέματα Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας ημερίδων και βιωματικών εργαστηρίων από το City Unity College δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με δημοσιεύσεις, ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον εργασιακό στίβο.
  9. Οι φοιτητές, στα πλαίσια του προγράμματος, εκπαιδεύονται σε γνωσιακές συμπεριφορικές τεχνικές, σε τεχνικές διαχείρισης του στρες, σε δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής, καθώς και στη δημιουργία, χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών κλιμάκων, γεγονός που καθιστά τα δίδακτρά του ασυναγώνιστα.
  10. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δίπλα σε Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς με πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Ψυχολογίας, της Ψυχολογίας της Υγείας και της έρευνας καθώς και στη διδασκαλία ενηλίκων.

BPS Accredited Program: Η σημασία και τα οφέλη της πιστοποίησης από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων

Η πιστοποίηση ενός προγράμματος εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά σημαντική για τους αποφοίτους που θέλουν να αποκτήσουν εγγραφή στο πρώτο στάδιο του BPS και στη συνέχεια αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στην Ελλάδα. Ειδικά η πιστοποίηση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος αποτελεί την βέβαιη εγγραφή ενός ψυχολόγου στο stage 1 που αποτελεί και το κύριο βήμα για την αναγνώριση μιας ειδικότητας ψυχολογίας ώστε, στη συνέχεια, μέσα από την πρακτική άσκηση ο απόφοιτος ψυχολογίας να μπορέσει να αποκτήσει το stage 2 που αποτελεί και την οριστική άδεια ψυχολογίας με την οποία μπορεί να εργαστεί τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα.

Επιπλέον, αποτελεί ένα σήμα ποιότητας που υποψήφιοι φοιτητές και εργοδότες κατανοούν και εκτιμούν ενώ δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους να αποκτήσουν τον τίτλο Chartered Membership of the Society.

Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τις διδακτικές ενότητες και τη διάρκεια της φοίτησης παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210- 3243222 ή με αποστολή mail στο info@cityu.gr. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του City Unity College θα επικοινωνήσει μαζί σας.