Σχετικά με την ιστοσελίδα

                Το πρώτο μας λογότυπο

 

 

 

 

 

 

Όταν το Δεκέμβριο του 2010 ξεκινήσαμε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού “Ψυχο-γραφήματα”  δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη θερμή υποδοχή που θα μας επιφύλασσε το αναγνωστικό κοινό του διαδικτύου. Ο κύριος σκοπός μας  ήταν να καλύψουμε το κενό στην ενημέρωση στο χώρο της επιστήμης της ψυχολογίας – απευθυνόμενοι σε ειδικούς και μη. Απ’ ό,τι φάνηκε στην πορεία όντως υπήρχε αυτή η ανάγκη, γι’ αυτό και από πιλοτική προσπάθεια εξελίχθηκε σ’ έναν αξιόπιστο κι έγκυρο διαδικτυκό ιστότοπο, ο οποίος βρήκε μια θέση στην καθημερινότητα των ηλεκτρονικών αναγνωστών.

Κύριος στόχος είναι  η παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας με τρόπο κατανοητό προς το ευρύ κοινό, χωρίς να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο η επιστημονική εγκυρότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα χώρο διαλόγου ανάμεσα στους ειδικούς της ψυχικής υγείας με το ευρύ κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο.

Άνθρωποι, γεγονότα, εκδηλώσεις, παραστάσεις, ιδέες, απόψεις, συνεντεύξεις όλα παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας, δίνοντάς τους μια ξεχωριστή διάσταση.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες κι έμπειρους δημοσιογράφους, με την αγάπη για την επιστήμη της ψυχολογίας να τους ενώνει.

Οι βασικοί στόχοι είναι:

– Η διαρκής ανανέωση του περιεχομένου, με εύκολη πρόσβαση, έτσι ώστε η χρήση του να δίνει στους αναγνώστες τη δυνατότητα να έχουν μία γρήγορη, πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα γύρω από το χώρο της ψυχολογίας.

– Η παροχή χρηστικών πληροφοριών.

-Η προβολή και προώθηση της επιστήμης της ψυχολογίας. Μιας διαρκώς εξελισσόμενης επιστήμης, η οποία πολλές φορές αδικείται από τον τρόπο παρουσίασης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

– Η προβολή τόσο καταξιωμένων όσο και νέων αξιόλογων επιστημόνων.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών, η κινηματογραφική καταγραφή και διαδικτυακή κάλυψη γεγονότων και εκδηλώσεων σχετικών με την ψυχολογία, η παραγωγή επιστημονικών ντοκιμαντέρ και οι εκδόσεις εκδόσεις εντύπων και βιβλίων με τη συνεργασία της εταιρείας Roll Out Vision Services.

Οδηγός για την ιστοσελίδα – κατηγορίες:
Tabula Rasa: Αντι- editorial –  Τα σημειώματα της εκδότριας προς το κοινό.
Στο ντιβάνι: Συνέντευξεις με κορυφαίους επιστήμονες – ειδικούς απ’ όλο τον κόσμο.
Ψυχο-λόγια: Αρθρογραφία
Έρευνες: Όλες οι νέες έρευνες στο χώρο της ψυχολογίας
Art Therapy: Εκθέσεις, παραστάσεις, εκδηλώσεις, ταινίες με “ψ” ματιά
Βιβλιοθεραπεία: Προτεινόμενα βιβλία για ενήλικες και παιδιά
Ενδιαφέρομαι για…: Η χρηστική κατηγορία μας. Εδώ μπορείτε να βρείτε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, ομιλίες, γενικότερα οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο της ψυχολογίας χωρισμένο σε κατηγορίες.

Κάθε Δευτέρα δημοσιεύονται τα νέα άρθρα, κάθε Τετάρτη έχουμε μια νέα έρευνα και κάθε Παρασκευή τα πολιτιστικά με “ψ” ματιά. Σε καθημερινή βάση ανανεώνονται τα σεμινάρια και οι εκδηλώσεις.

Σε μια εποχή που όλα έχουν ειπωθεί, σημασία έχει το πρίσμα μέσα από το οποίο παρουσιάζει κανείς τα πράγματα.

Ψυχο-γραφήματα: γραφές από, με και για την ψυχή…
Υπεύθυνη έκδοσης: Δήμητρα Διδαγγέλου, Δημοσιογράφος – Ψυχολόγος, MSc Ψυχολογία & Μ.Μ.Ε.
Δείτε εδώ την ομάδα μας.
Email επικοινωνίας: info@psychografimata.com