Από την Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγο, ΜΑ, Υπ. Διδάκτορα Παντείου

Το Πανεπιστήμιο της Κύπρου είναι ο μοναδικός δημόσιος εκπαιδευτικός οργανισμός  που προσφέρει σπουδές ψυχολογίας.  Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα πάνω στην κοινωνική, την αναπτυξιακή, την εκπαιδευτική, τη σχολική και την κλινική ψυχολογία, τη γνωστική ψυχολογία και τις εφαρμογές της νευροεπιστήμης. Το τμήμα έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς ώστε να υποστηρίζει το ερευνητικό του έργο και έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με ανάλογα τμήματα του εξωτερικού. Οι εγκαταστάσεις του τμήματος περιλαμβάνουν το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης, το εργαστήριο Νευρογνωστικών ερευνών, το εργαστήριο πειραματικής ψυχολογίας, το εργαστήριο κοινωνικής και αναπτυξιακής ψυχολογίας, το εργαστήριο κλινικής ψυχολογίας και ψυχοφυσιολογίας το εργαστήριο αναπτυξιακής ψυχοπαθολογίας και το εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας και συμπεριφορικής ιατρικής.

Επιπλέον πληροφορίες: Το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει τέσσερα μεταπτυχιακά προγράμματα, στη Σχολική Ψυχολογία, στη Γνωστική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία, στην Κοινωνική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία και στη Σχολική Συμβουλευτική και καθοδήγηση και δυο διδακτορικά προγράμματα, στην Ψυχολογία και στην Κλινική Ψυχολογία.

Ιστοσελίδα: https://www.ucy.ac.cy

Το European University της Κύπρου παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών που καλύπτει τις βασικές ενότητες εκπαίδευσης ενός ψυχολόγου ώστε να κατανοήσει τις βασικές αρχές που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, την ανάπτυξη και δια βίου εξέλιξη του ανθρώπου, την αντίληψη και τις κοινωνικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα είναι τετραετές και τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται στα ελληνικά και τ’ αγγλικά. Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακών σπουδών και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πανεπιστήμιο διαθέτει φοιτητικές εστίες σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 140 σπουδαστές. Το European University διαθέτει πρόγραμμα υποτροφιών.

Ιστοσελίδα: http://www.euc.ac.cy/

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών ψυχολογίας που διαρκεί τέσσερα χρόνια. Τα μαθήματα του πρώτου και δεύτερου έτους προσφέρονται και στα ελληνικά. Τα δυο τελευταία χρόνια της φοίτησης τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Υπάρχει δυνατότητα μερικούς φοίτησης για εργαζόμενους φοιτητές ενώ κάποια από τα μαθήματα προσφέρονται και εξ’αποστάσεως. Το πανεπιστήμιο δίνει δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην κλινική ψυχολογία, τη συμβουλευτική και τη σχολική ψυχολογία.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας προσφέρει υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση. Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με Bitcoin.

Ιστοσελίδα: http://www.unic.ac.cy/el

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου προσφέρει ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών που εστιάζει στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της λειτουργίας του εγκεφάλου, των βασικών εννοιών και των θεωριών της ψυχολογίας και τις τεχνικές αξιολόγησης και τροποποίησης της συμπεριφοράς. Το πανεπιστήμιο διαθέτει εργαστήρια έρευνας που διεξάγουν ποικίλες έρευνες ανάλογα με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα των διδασκόντων, στα οποία οι σπουδαστές προτρέπονται να λαμβάνουν μέρος. Το πανεπιστήμιο προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τη συμβουλευτική.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πανεπιστήμιο της Νέαπολις Πάφου προσφέρει τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής με τη συνεργασία του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ιστοσελίδα: http://www.nup.ac.cy/gr/

Οι σπουδές του προπτυχιακού προγράμματος του τμήματος ψυχολογίας στο Frederick University προσφέρει εκτεταμένη γνώση των θεωριών της ψυχολογίας και εξειδικευμένη εκπαίδευση στις μεθόδους έρευνας της επιστήμης. Τα μαθήματα του προγράμματος υποστηρίζονται από τα εργαστήρια πειραματικής ψυχολογίας και εφαρμοσμένης ψυχολογίας.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην κοινωνική εργασία και στην κοινωνική διοίκηση και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών εξ’αποστάσεως στην ειδική εκπαίδευση.

Ιστοσελίδα: http://www.frederick.ac.cy/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπουδές ψυχολογίας στο εξωτερικό