Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας

Eisagogi sti therapeia kai apokatastasi diataraxon autistikouΤο Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της ΑμΚΕ «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου»-Κ.Π.Ε διοργανώνει εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και απόφοιτους /τελειόφοιτους συναφών σχολών με θέμα: «Εισαγωγή στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας» – Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική “Στην Αυλή του Κόσμου”. Στόχος του Προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις απαραίτητες εκείνες  επαγγελματικές δεξιότητες, που  θα τους επιτρέψουν να εργαστούν αποτελεσματικά  με άτομα με ΔΑΦ μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας .

Τα τελευταία 8 χρόνια οι δομές του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο Περιστέρι έχουν εκπαιδεύσει  περισσότερους από 100 νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης , πολλοί από τους οποίους εντάχθηκαν στη συνέχεια στο δυναμικό του ΚΠΕ, είτε άλλων  δομών  για άτομα με ΔΑΦ.

Το Πρόγραμμα συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση- εφαρμοσμένη κλινική πρακτική .

  • Θεωρητικό μέρος :  6 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 30 ωρών.
  • Πρακτικό μέρος:  συμμετοχή των εκπαιδευόμενων, με την καθοδήγηση των θεραπευτών του ΚΠΕ, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων αποκατάστασης , συνολικής διάρκειας 130 ωρών και, επιπλέον,  12 ώρες ατομική εποπτεία .

Διάρκεια:  3 μήνες.

1ος κύκλος :  Απρίλιος – Ιούνιος 2016, έναρξη 02/04/2016

Τόπος:  Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Χρυσολωρά 10-12, Περιστέρι, Αθήνα

Αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές δεκτές μέχρι: 14 Μαρτίου 2016 (θα ακολουθήσει συνέντευξη για την οριστικοποίηση της εγγραφής).

Περισσότερες πληροφορίες, το Πρόγραμμα και η Δήλωση Συμμετοχής: διαθέσιμα στο www.kpechios.gr.

Για διευκρινήσεις και εγγραφές: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, Κα Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 6973988437, Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00-15:00, Ηλ. Ταχυδρομείο: tete@kpechios.gr