Τριετές πρόγραμμα σπουδών στην Εικαστική θεραπεία παιδιών και εφήβων

Το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας προσφέρει Τριετές Πρόγραμμα Σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου στην Εικαστική Θεραπεία για παιδιά και εφήβους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έxουν δίπλωμα στις Κοινωνικές Επιστήμες από Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. στην Ψυχολογία, Ψυχιατρική, Κοινωνική Εργασία, Παιδαγωγική και Νηπιαγωγών ή την Τέχνη.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν, ανάλογα με την κύρια επαγγελματική τους ιδιότητα, να εργαστούν ως Εικαστικοί Θεραπευτές και να εφαρμόζουν εργαλεία και τεχνικές της Εικαστικής Θεραπείας με παιδιά και εφήβους σε παιδοψυχιατρικά πλαίσια, κέντρα αποκατάστασης, ιατροπαιδαγωγικά κέντρα καθώς και στην εκπαίδευση ως σύμβουλοι πρόληψης, για την ολοκληρωμένη προσέγγιση περιπτώσεων, πάντα με γνώμονα την κύρια επαγγελματική τους ιδιότητα.

Όπως τα παιδιά είναι ιδιαίτερα, έτσι και η εικαστική θεραπεία με παιδιά είναι ιδιαίτερη και διαφορετική. Με τα παιδιά επικοινωνούμε στη γλώσσα τους, με το παιχνίδι και με τα εικαστικά υλικά. Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, τέμπερες, πηλός, πλαστελίνη, προεικαστικά υλικά, κηροπαστέλ, παρέχουν ευκαιρίες πειραματισμού, εξερεύνησης και μάθησης. Το σώμα συντονίζεται με αυτά, παράγοντας εικαστικό αποτέλεσμα ανάλογα με τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού. Πολλές φορές συνδέονται μόνο με την ευχαρίστηση και την χαρά της δημιουργίας και άλλες φορές με ουσιαστικότερα ζητήματα, συγκρούσεις και δυσκολίες.

http://www.art-therapy.gr/institouto/ekpaidefsi-stin-eikastiki-psyxotherapeia-paidion-kai-efivon/trietes-programma

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2017