Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας

Η ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική τεχνική, την οποία εισήγαγε ο μαθητής του Φρόιντ, ιατρός Βίλχελμ Ράιχ, αποτελεί ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και πολύτιμη μέθοδο προσέγγισης για τους επαγγελματίες υποστήριξης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Πρόκειται για επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ψυχιατρικές και ψυχοσωματικές (βιοπαθητικές) διαταραχές. Βασίζεται στην τεχνική της ανάλυσης του χαρακτήρα (χαρακτηρανάλυση) και στη βιοφυσική εργασία, δηλαδή στη μυϊκή επεξεργασία των εντάσεων και μυϊκών ακαμψιών του σώματος.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα στην Ψυχιατρική Οργονοθεραπεία & Χαρακτηρανάλυση περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία, κλινικό σεμινάριο και ατομικές και ομαδικές συνεδρίες εποπτείας. Προϋποθέτει επίσης έναν αριθμό από ατομικές συνεδρίες σωματικής ψυχοθεραπείας.

Απευθύνεται σε ιατρούς, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές πιστοποιημένους από την European Psychotherapy Association (ΕΑΡ) και σε αποφοίτους ΑΕΙ ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Στο πρόγραμμα θα διδάξει ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Νάσος Τεόπουλος, εκπαιδευμένος στην ψυχοθεραπευτική τεχνική της οργονοθεραπείας στο Αμερικάνικο Κολέγιο Οργονομίας, του οποίου υπήρξε κλινικός συνεργάτης (clinical associate) μέχρι το 2011, και συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιατρικής Οργονομίας του Κολεγίου (1997-2011). Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια: έξι (6) έτη.

Έναρξη: Ιανουάριος 2018

Διαβάστε περισσότερα για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΕΔΩ. (http://www.wilhelmreich.gr/education/trainingtheprofessional/trainingtheprofessional/)

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών ΕΔΩ. (http://www.wilhelmreich.gr/education/trainingtheprofessional/trainingtheprofessional/detailedprogram/)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.wilhelmreich.gr/ ή επικοινωνήστε στο e-mail seminar@wilhelmreich.gr και στο τηλέφωνο 2107609080.