Ταχύρρυθμο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική

kentro efarmosmenis psychotherapeias kai symvouleutikisIIΑντικείμενο Εκπαίδευσης: Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχει ολοκληρωμένη, εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση στη διαδικασία της Συμβουλευτικής. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους πτυχίου ή διπλώματος ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και άλλων συναφών κλάδων από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και σε ψυχιάτρους και ειδικευόμενους ψυχιάτρους. Γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές των παραπάνω κλάδων.

Στόχοι του Προγράμματος: Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση της σημασίας, των τεχνικών και των μεθόδων της συμβουλευτικής διαδικασίας, στην απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη Συμβουλευτική (όπως, Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Συστημική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Gestalt), στην εξοικείωση με όλα τα πιθανά συμβουλευτικά αιτήματα, την αξιολόγησή τους και τη συμβουλευτική αντιμετώπισή τους, στη γνωριμία με όλα τα είδη συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας), στην κατάκτηση των απαραίτητων επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συμβουλευτικών τεχνικών και στην εξάσκηση των σπουδαστών εντός του μαθήματος.

Έναρξη τμήματος Αθήνας: 16 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: 23 Ιανουαρίου 2017

Διάρκεια προγράμματος: Ένα έτος

Για το τμήμα Θεσσαλονίκης η διεξαγωγή των μαθημάτων θα είναι: Ομάδα αυτογνωσίας – 10 Παρασκευές, ώρες 18.30 – 21.30. Διαλέξεις – 10 Σαββατοκύριακα, ώρες 10.00 – 18.00, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Για το τμήμα Αθήνας η διεξαγωγή των μαθημάτων θα είναι: Διαλέξεις – κάθε Δευτέρα, 18.30- 22.00. Ομάδα αυτογνωσίας – την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, 18.30- 21.30.

Συνολικά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 40 Δευτέρες και 10 Τετάρτες παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής

Ιδιώτες: 1900 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 1700 ευρώ

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Θεματολογία:

  • Εισαγωγή στη συμβουλευτική διαδικασία
  • Γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση στη Συμβουλευτική: εφαρμογή σε άτομα με θλίψη & άγχος 
  • Συστημική προσέγγιση στη συμβουλευτική: εφαρμογή σε ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες
  • Η προσέγγιση Gestalt στη Συμβουλευτική
  • Η υπαρξιακή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του πένθους
  • Η προσωποκεντρική προσέγγιση στη Συμβουλευτική για θέματα αυτογνωσίας και σχέσεων
  • Συμβουλευτική προσέγγιση για θέματα υγείας 
  • Συμβουλευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφής και εξαρτήσεων
  • Συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για γονείς- ομάδες γονέων