Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων

kentro efarmosmenis psychotherapeias kai symvouleutikisIIΈναρξη Αθήνα: Φεβρουάριος 2016

Το παρόν σεμινάριο, διάρκειας σαράντα ωρών, απευθύνεται σε ειδικούς που σχετίζονται άμεσα με το χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, παιδαγωγούς). Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τη συμβουλευτική διαδικασία, η ενημέρωση για  ζητήματα που αφορούν τους σύγχρονους γονείς, η γνωριμία με τις μεθόδους συμβουλευτικής παρέμβασης στα αιτήματα των γονέων, καθώς και η πρακτική εφαρμογή τους από τους συμμετέχοντες.

Η χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι, ανεξαρτήτως της προσέγγισης και της ψυχοθεραπευτικής εκπαίδευσης κάθε ειδικού, είναι απαραίτητη η γνώση και εφαρμογή των βασικών τεχνικών και δεξιοτήτων της συμβουλευτικής. Παράλληλα, ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αιτούνται συμβουλευτικής υποστήριξης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερο ρεύμα γονέων που επιθυμούν να εμπλακούν σε μια συμβουλευτική σχέση προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες που συναντούν κατά την ανατροφή των παιδιών τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ταυτόχρονα συνυπάρχουν περαιτέρω προκλήσεις (διαζύγιο, απώλειες, ασθένειες). Το σεμινάριο πραγματοποιείται για 6η χρονιά, ανανεωμένο σε ύλη και διάρκεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση

Το σεμινάριο θα διεξάγεται κάθε Τρίτη 18:00-22:00 για ένα σύνολο 10 εβδομάδων

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α. εισαγωγή στη συμβουλευτική: συμβουλευτική διαδικασία, στάδια συμβουλευτικής, τεχνικές συμβουλευτικής, δεξιότητες συμβούλου, δεοντολογικά ζητήματα, οριοθέτηση συμβουλευτικής διαδικασίας

Β. συμβουλευτική γονέων: δημιουργία θεραπευτικής σχέσης, διαφορά συμβουλευτικής γονέων από συμβουλευτική ζεύγους, λήψη ιστορικού από τους γονείς και διερεύνηση αιτημάτων, κυρίαρχα αιτήματα γονέων ανά ηλικιακή ομάδα των παιδιών τους, τρόποι συμβουλευτικής αντιμετώπισης των δυσκολιών των γονέων, διαχείριση συγκρούσεων εντός και εκτός συνεδρίας Γ. ειδικά θέματα: εξειδικευμένες κατευθύνσεις για γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες  με βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, εφήβους, σχετικά με προβλήματα εξαρτήσεων, διαζύγιο, απώλειες προσώπων, ψυχικές και οργανικές ασθένειες μελών οικογένειας, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και υπερκινητικότητα

Δ. εφαρμογή: χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, γραπτές αναλύσεις περιστατικών, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλου, προσομοίωση συνεδριών.

Οι Εισηγήτριες του Σεμιναρίου είναι:

Αλέξια Βουρδουμπά: M.Sc. στην Ψυχολογία της Υγείας – University of Bath (Βρετανία), Πτυχίο Ψυχολογίας – Εθν. Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, ειδίκευση στη Διάγνωση και Συμβουλευτική Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες. Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.

Δήμητρα Νικολάου: Β.Α. Ψυχολογίας– American College of Greece (Deree), M.Sc. Κοινωνικής Ψυχολογίας– Surrey University (Βρετανία), Postgraduate Certificate στη Συμβουλευτική Ψυχολογία – Strathclyde University (Βρετανία). Ειδίκευση στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία. Ενασχόληση με ομάδες γονέων. Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια.  

Κόστος συμμετοχής Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων:

Ιδιώτες: 480 ευρώ Φοιτητές/Άνεργοι: 380 ευρώ Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου : 300 ευρώ

Ειδική προσφορά:

Εάν παρακολουθήσετε το Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Γονέων μαζί με το Ταχύρρυθμο Σεμινάριο Συμβουλευτικής Παρέμβασης σε παιδιά νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας έχετε ειδική έκπτωση στην συνολική τιμή. Κόστος συμμετοχής Συμβουλευτικής Γονέων & Συμβουλευτικής Παρέμβασης σε παιδιά (σύνολο 90 ώρες):

Ιδιώτες: 900 ευρώ Φοιτητές/Άνεργοι: 800 ευρώ Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου : 700 ευρώ

Τρόπος πληρωμής:

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

Διαδικασία εγγραφής:

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8219210 ή με e-mail: info@psychotherapia.gr