Μονοετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Έναρξη Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής Αθήνας: 10 Απριλίου 2020 – Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Αντικείμενο Εκπαίδευσης: Το μονοετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής παρέχει ολοκληρωμένη, εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση στη διαδικασία της Συμβουλευτικής.

Στόχοι του Προγράμματος: Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση της σημασίας, των τεχνικών και των μεθόδων της συμβουλευτικής διαδικασίας, στην απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη Συμβουλευτική (όπως, Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Συστημική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Gestalt), στην εξοικείωση με όλα τα πιθανά συμβουλευτικά αιτήματα, την αξιολόγησή τους και τη συμβουλευτική αντιμετώπισή τους, στη γνωριμία με όλα τα είδη συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας), στην κατάκτηση των απαραίτητων επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συμβουλευτικών τεχνικών και στην εξάσκηση των σπουδαστών εντός του μαθήματος. Η βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει την προσομοίωση συνεδριών ανάμεσα στους σπουδαστές σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για διεξαγωγή συνεδριών. Οι προσομοιώσεις παρακολουθούνται, με την πλήρη συναίνεση των σπουδαστών, από το υπόλοιπο τμήμα και τον συντονιστή του μαθήματος μέσα από μονόδρομο καθρέφτη. Οι σπουδαστές μας συνδέονται με τον προσωπικό τους κωδικό στην ειδικά διαμορφωμένη, ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κέντρου μας προκειμένου να μελετήσουν το υλικό του τμήματός τους, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ή για τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για να επικοινωνήσουν άμεσα με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου.

Προϋποθέσεις εγγραφής: Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους πτυχίου ή διπλώματος ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και άλλων συναφών κλάδων από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και σε ψυχιάτρους και ειδικευόμενους ψυχιάτρους. Γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές των παραπάνω κλάδων.

Διάρκεια προγράμματος: Ένα έτος

Για το τμήμα Αθήνας η διεξαγωγή των μαθημάτων θα είναι: Ομάδα αυτογνωσίας – 10 Παρασκευές, ώρες 18.30 – 21.30. Διαλέξεις – 10 Σαββατοκύριακα, ώρες 10.00 – 18.00, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Για το τμήμα Θεσσαλονίκης η διεξαγωγή των μαθημάτων θα είναι μια συνάντηση την εβδομάδα, Δευτέρα ή Τετάρτη ώρες 18.30 – 22.00. Η ημέρα μαθήματος θα αλλάζει ανά μήνα εναλλάξ, δηλαδή τον ένα μήνα οι εισηγήσεις θα είναι ημέρα Δευτέρα και μια Τετάρτη τον μήνα θα είναι η συνάντηση της ομάδας αυτογνωσίας στις ώρες 18.30 – 21.30 (σύνολο 4 Δευτέρες και 1 Τετάρτη τον μήνα) και τον επόμενο μήνα οι εισηγήσεις θα είναι ημέρα Τετάρτη και η ομάδα αυτογνωσίας θα είναι Δευτέρα (σύνολο 4 Τετάρτες και 1 Δευτέρα τον μήνα).

Συνολικές Προϋποθέσεις Αποφοίτησης:

Παρακολούθηση διαλέξεων διάρκειας 160 ωρών

Παρακολούθηση Ομάδας Αυτογνωσίας διάρκειας 30 ωρών

1 Βιβλιογραφική Εργασία 3.000 λέξεων

1 Εργασία Ανάλυσης Περιστατικού 3.000 λέξεων

Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις εφ’ όλης της Ύλης στο τέλος του προγράμματος

Κόστος συμμετοχής

Ιδιώτες: 1900 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 1700 ευρώ

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 ή 12 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση για την εξέταση της αίτησης και την εγγραφή.

Θεματολογία:

  • Εισαγωγή στη συμβουλευτική διαδικασία
  • Γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση στη Συμβουλευτική: εφαρμογή σε άτομα με θλίψη & άγχος
  • Συστημική προσέγγιση στη συμβουλευτική: εφαρμογή σε ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες
  • Η προσέγγιση Gestalt στη Συμβουλευτική
  • Η υπαρξιακή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του πένθους
  • Η προσωποκεντρική προσέγγιση στη Συμβουλευτική για θέματα αυτογνωσίας και σχέσεων
  • Συμβουλευτική προσέγγιση για θέματα υγείας
  • Συμβουλευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφής και εξαρτήσεων
  • Συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για γονείς- ομάδες γονέων

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής στο info@psychotherapia.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 8219210.