Τέταρτος χρόνος «Ψυχο-γραφήματα»!

tabula rasa_2014«Αγάπα όχι αυτό που είσαι, αλλά αυτό που μπορείς να γίνεις»
Μιγκέλ ντε Θερβάντες, Ισπανός συγγραφέας

 

Το Δεκέμβριο κλείσαμε τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του περιοδικού «Ψυχο-γραφήματα» και οδεύουμε στον τέταρτο χρόνο με αισιοδοξία. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά της για να προσφέρουμε έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση στους χιλιάδες αναγνώστες μας, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Κύριος στόχος μας είναι  η παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας με τρόπο κατανοητό προς το ευρύ κοινό, χωρίς να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο η επιστημονική εγκυρότητα. Ουσιαστικά, τα «Ψυχο-γραφήματα» αποτελούν  πλέον ένα χώρο διαλόγου ανάμεσα στους ειδικούς της ψυχικής υγείας με το ευρύ κοινό.

Άνθρωποι, γεγονότα, εκδηλώσεις, παραστάσεις, ιδέες, απόψεις, συνεντεύξεις όλα παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας, δίνοντάς τους μια ξεχωριστή διάσταση.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες κι έμπειρους δημοσιογράφους, με την αγάπη για την επιστήμη της ψυχολογίας να τους ενώνει.

Οι βασικοί στόχοι μας είναι:

– Πλήρης και έγκυρη ενημέρωση γύρω από θέματα ψυχολογίας και ψυχικής υγείας.

– Διαρκής ανανέωση του περιεχομένου, με εύκολη πρόσβαση.

– Παροχή χρηστικών πληροφοριών για όλα τα τεκταινόμενα γύρω από το χώρο της ψυχολογίας.

– Προβολή και προώθηση της επιστήμης της ψυχολογίας.

– Προβολή τόσο καταξιωμένων όσο και νέων αξιόλογων επιστημόνων.

Ακολουθώντας το μότο μας ότι «…όλα είναι θέμα ψυχολογίας…»., οι δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συγκυρίες δεν μας πτόησαν, αντίθετα μας οδήγησαν να βρούμε νέους δημιουργικούς τρόπους για να φέρνουμε σε πέρας το δύσκολο έργο της καθημερινής ανανέωσης του περιεχομένου.

Επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας, προχωρήσαμε στην ίδρυση της επιχείρησης «Ψ-Χ» κι έτσι τα «Ψυχο-γραφήματα» πλέον αποτελούν πλέον μια υπηρεσία της. Η έδρα μας βρίσκεται σ’ ένα χωριό του Πηλίου, τις Πινακάτες, απ’ όπου αντλούμε έμπνευση και δημιουργικές ιδέες. Μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητες της «Ψ-Χ» εδώ.

Στην προσέγγισή μας βλέπουμε τον άνθρωπο μέσα στη σύγχρονη εποχή και προσπαθούμε να του προσφέρουμε προτάσεις για μια ποιοτικότερη ζωή, γεμάτη νόημα. Προσπαθούμε να συμβάλλουμε στη συμμετοχή του σε έργα της επιστήμης της ψυχολογίας και του πολιτισμού, με σκοπό τη συνολική ανάτασή του.

Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, γιατί απευθυνόμαστε σε κοινό που βρίσκεται όχι μόνο στην Αθήνα ή σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, της Κύπρου ή του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν επιλέξει να ζήσουν μακριά από τα αστικά κέντρα ή την Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά, όμως αυτός δεν είναι λόγος για να αισθάνονται αποκομμένοι απ’ ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Απευθυνόμαστε στο σύγχρονο άνθρωπο που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, θέλει να έχει επιλογές κι επιθυμεί κάθε δραστηριότητά του να είναι ουσιαστική. Επιθυμεί να εξελίσσεται διαρκώς σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Οδηγός για την ιστοσελίδα – κατηγορίες:

Tabula Rasa: Αντι- editorial –  Τα σημειώματα της εκδότριας προς το κοινό.
Στο ντιβάνι: Συνεντεύξεις με κορυφαίους επιστήμονες – ειδικούς απ’ όλο τον κόσμο.
Ψυχο-λόγια: Αρθρογραφία
Έρευνες: Όλες οι νέες έρευνες στο χώρο της ψυχολογίας
Art Therapy: Εκθέσεις, παραστάσεις, εκδηλώσεις, ταινίες με «ψ» ματιά
Βιβλιοθεραπεία: Προτεινόμενα βιβλία για ενήλικες και παιδιά
Ενδιαφέρομαι για…: Η χρηστική κατηγορία μας. Εδώ μπορείτε να βρείτε σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, ομιλίες, γενικότερα οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο της ψυχολογίας χωρισμένο σε κατηγορίες.

Κάθε Δευτέρα δημοσιεύονται τα νέα άρθρα, κάθε Τετάρτη έχουμε μια νέα έρευνα και κάθε Παρασκευή τα πολιτιστικά με «ψ» ματιά. Σε καθημερινή βάση ανανεώνονται τα σεμινάρια και οι εκδηλώσεις.

Ετοιμάζουμε νέες υπηρεσίες για τους αναγνώστες μας, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σύντομα!

Τη χρονιά που μόλις πέρασε το περιοδικό «Ψυχο-γραφήματα» ήταν υποψήφιο για τα βραβεία e-awards, στην κατηγορία «καλύτερη θεματική ιστοσελίδα». Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από καταξιωμένους επαγγελματίες και καλλιτέχνες, οι οποίοι επέλεξαν τα «Ψυχο-γραφήματα» μαζί με άλλους έξι ιστότοπους ως τους πιο αξιόλογους για το 2013. Στην μεγάλη επιτυχία μας έχουν συμβάλει βέβαια και οι αναγνώστες μας, οι οποίοι μας τιμούν με τις καθημερινές «επισκέψεις» τους. Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους αναγνώστες, γιατί εκείνοι είναι ο λόγος ύπαρξης του περιοδικού μας, η «ψυχή» του.

 

Με αγάπη για τον Άνθρωπο,

Δήμητρα Διδαγγέλου,
Ψυχολόγος – Δημοσιογράφος, MSc Media Psychology,
Υπεύθυνη «Ψυχο-γραφήματα»
«Σε μια εποχή που όλα έχουν ειπωθεί, σημασία έχει το πρίσμα μέσα από το οποίο παρουσιάζει κανείς τα πράγματα…»

 

Δείτε την ΟΜΑΔΑ μας ΕΔΩ.
Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ. Σύρετε το ποντίκι σας στο “Μου αρέσει” και πατήστε “Να λαμβάνω ειδοποιήσεις” για να μένετε ενημερωμένοι.
ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ τις δραστηριότητές σας στους χιλιάδες αναγνώστες μας ΕΔΩ.