Πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Κλινική Υπνοθεραπεία – Ψυχοθεραπεία

Πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κλινική Υπνοθεραπεία – Ψυχοθεραπεία (Hypno – Psychotherapy)

Αίγιο Νομός Αχαϊας – Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 

Το πρόγραμμα εξειδικευμένης μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοθεραπεία – Υπνοθεραπεία είναι πιστοποιημένο σε επαγγελματικό επίπεδο (practitioner level) από το General Hypnotherapy Standards Council (GHSC).  To GHSC επιδοτείται από το βρετανικό Υπουργείο Υγείας και είναι ο επίσημος επαγγελματικός φορέας στον τομέα της Κλινικής Ύπνωσης στη Βρετανία.

Αντικείμενο εκπαίδευσης: Το πρόγραμμα παρέχει πλήρη επαγγελματική, εξειδικευμένη εκπαίδευση στην Κλινική Υπνοθεραπεία – Ψυχοθεραπεία (Hypno-Psychotherapy). Ξεκινάει  με εκπαίδευση στις βασικές αρχές και τεχνικές της Κλινικής Ύπνωσης, καθώς και στις κλασσικές / παραδοσιακές προσεγγίσεις στην Υπνοθεραπεία. Περιλαμβάνεται εκπαίδευση σε τεχνικές υπνωτικής αναλγησίας και αναισθησίας καθώς και στη θεραπεία προβλημάτων όπως οι εξαρτήσεις και η παχυσαρκία. Περιλαμβάνεται επίσης η διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων όπως  Νευροβιολογία του Συναισθήματος και Ψυχοπαθολογία.  Το πρόγραμμα συνεχίζεται με εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της Υπνοθεραπείας – Ψυχοθεραπείας, όπως το Συμβολόδραμα και  η Θεραπεία των Καταστάσεων του Εγώ, καθώς και σε πρωτοποριακές προσεγγίσεις οι οποίες έχουν αναπτυχθεί μέσα από την Κλινική Ύπνωση, στηρίζονται όμως θεωρητικά στις τελευταίες έρευνες της συγκινησιακής  νευροεπιστήμης (affective neuroscience) – όπως η Άμεση Θεραπεία του Υποσυνειδήτου, η Διαδικασία Ταχείας Επανενσωμάτωσης και η Clinical Affectology.

Περιλαμβάνεται επίσης εκπαίδευση στη Βιοανάδραση (Biofeedback) και τη χρήση της σε συνδυασμό με τις μεθόδους της κλινικής ύπνωσης. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση της κλινικής ύπνωσης η βιοανάδραση, ως ένα εργαλείο που κάνει πιο σαφή την εκάστοτε συναισθηματική κατάσταση του θεραπευόμενου. Αποτέλεσμα είναι, κατόπιν εξειδικευμένης εκπαίδευσης ο θεραπευτής να παρεμβαίνει ακόμα πιο εύστοχα, καθώς  καθοδηγείται πέρα από όλες τις άλλες ενδείξεις από τα βιοσήματα που λαμβάνονται από την συσκευή βιοανάδρασης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εντατική εκπαίδευση στη Βιοθυμική Θεραπεία, ένα συνθετικό μοντέλο θεραπείας το οποίο ενσωματώνει ειδικά προσαρμοσμένες τεχνικές από την Ερικσονιακή και Νεο-Ερικσονιακή Υπνοθεραπεία, τις σύγχρονες, πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην υπνοθεραπεία που αναφέρονται παραπάνω καθώς και διαμορφωμένες τεχνικές της συμπεριφοριστικής.

Δομή προγράμματος: Το πρόγραμμα αποτελείται από εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία διεξάγονται Σαββατοκύριακα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Σύνολο δώδεκα Σαββατοκύριακα. Το ωράριο εκπαίδευσης είναι 10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομάδες πρακτικής / εποπτείας με τρίωρες απογευματινές συναντήσεις μία φορά το δεκαπενθήμερο. Η ημέρα και η ώρα καθορίζονται κατόπιν κοινής συμφωνίας των εκπαιδευτών με τους συμμετέχοντες.

Τρόπος διδασκαλίας: H εκπαίδευση περιλαμβάνει πλήρη θεωρητική εισήγηση, παρουσίαση και επίδειξη τεχνικών από τους  εισηγητές,  πρακτική – βιωματική εξάσκηση στις εφαρμογές των μεθόδων και τεχνικών με συμμετοχή του εισηγητή και των σπουδαστών, παρουσίαση και ανάλυση κλινικών περιστατικών καθώς και προβολή βίντεο. Για κάθε θεματική ενότητα παρέχονται εκτενείς, αναλυτικές σημειώσεις και προτεινόμενη βιβλιογραφία.

Πιστοποίηση: Στους αποφοίτους του προγράμματος απονέμεται το Δίπλωμα στην Κλινική Υπνοθεραπεία – Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας &  Συμβουλευτικής (αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο από το GHSC), καθώς και το βρετανικό δίπλωμα General Qualification in Hypnotherapy Practice του GHSC.  Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να γίνουν τακτικά μέλη του GHSC και να συμπεριληφθούν στο Επαγγελματικό Μητρώο Κλινικών Υπνοθεραπευτών (General Hypnotherapy Register). Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση και να περιληφθούν στο Επαγγελματικό Μητρώο του Complementary & Natural Health care Council (CNHC). Το CNHC έχει ορισθεί από τη βρετανική κυβέρνηση ως το ρυθμιστικό σώμα το οποίο μέσω πιστοποίησης εξασφαλίζει σε εθνικό επίπεδο τις υψηλές προδιαγραφές των επαγγελματιών σε δεκατέσσερις ειδικότητες / επαγγέλματα υγείας, μεταξύ των οποίων και η Κλινική Υπνοθεραπεία.

Προϋποθέσεις εγγραφής: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ειδικευόμενους ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές με ειδική εκπαίδευση, συμβούλους κτλ.) καθώς επίσης και φοιτητές του κλάδου.  Στο πρόγραμμα γίνονται επίσης δεκτοί κατόπιν αξιολόγησης και ενδιαφερόμενοι οι οποίοι  έχουν αποκτήσει μέσω άτυπης εκπαίδευσης επαρκείς γνώσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Διάρκεια Προγράμματος: Ένα ακαδημαϊκό έτος – 231 ώρες εκπαίδευσης

Κόστος προγράμματος:
**** ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ -> Μόνο 1500 ευρώ. Περιλαμβάνεται το κόστος προγράμματος & έξοδα διαμονής στην Πόλη του Αιγίου) ****

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Παρέχεται έκπτωση 10% στην πληρωμή εφάπαξ. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής στο info@psychotherapia.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή τηλεφωνήστε στο 210 8219210.