Ομιλία και συνέντευξη του διευθυντή του Ινστιτούτου Gestalt του Σαν Φρανσίσκο, Morgan Goodlander

Morgan Goodlander_synenteuxiΤο Ελληνικό Δίκτυο Gestalt είναι μια κοινότητα με κοινό ενδιαφέρον την θεραπευτική προσέγγιση Gestalt και αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και από άτομα που απλά ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη μέσω της συγκεκριμένης προσέγγισης.

Αυτό που μας ένωσε ήταν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώθηκαν στην Αθήνα από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Gestalt του Σαν Φρανσίσκο, Morgan Goodlander, του οποίου ήταν και η ιδέα να συγκροτηθεί αυτή η ομάδα ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο στήριξης για όλους μας υπό το πρίσμα της Gestalt και υπό την “σκέπη” του Gestalt Institute of San Francisco.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του ,το Ινστιτούτο παρουσιάζει τη συνέντευξη με τίτλο ‘’An inspired conversation with Morgan Goodlander’’ (15/3/2014, ώρα 13.30-14.30) στο φεστιβάλ Alterscope (Τεχνόπολις Δ. Αθηναίων).  Η συνέντευξη γυρίστηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2013 υπό την επιμέλεια της Δημοσιογράφου-Επικοινωνιολόγου  Ιφιγένειας Τσαντίλη. 

Σε αυτό το βίντεο ο Morgan Goodlander, Διευθυντής του Ινστιτούτου, παρουσιάζει τις βασικές αρχές της Ψυχοθεραπείας Gestalt και τις ιδέες του για προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση.

Η μέθοδός του είναι απλή. Ακολουθεί την προσέγγιση των μεγάλων Δασκάλων για συγχώρεση, αποδοχή, μη κριτική. Το στοιχείο που εκείνος εισάγει είναι το χιούμορ ως θεραπευτικό εργαλείο και τη χαρά που πηγάζει από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο. Όπως λέει χαρακτηριστικά: “Είναι κουτό να πηγαίνεις να σε θεραπεύσει κάποιος που δεν έχει ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη για τη ζωή’’.

Ο Morgan Goodlander είναι ένας ταξιδευτής της ζωής. Ένας θεραπευτής που ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες των θεραπευόμενων, οι οποίοι αποκαλύπτουν – στα σεμινάριά του σε 15 χώρες και σε ατομικές θεραπείες – την προσωπική τους αλήθεια. Μέσα από τη δημιουργικότητα της τέχνης, τον πειραματισμό και την επαφή με το σώμα, μας συνδέει με τη δύναμη της εμπειρίας στο «εδώ και τώρα» γεφυρώνοντας τις ψυχολογικές πολικότητες του αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου.

 

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τον Morgan Goodlander σε μια ομιλία με ελεύθερη είσοδο όπου θα παρουσιάσει τα επερχόμενα σεμινάρια του Απριλίου. 

Τρίτη 1η Απριλίου 2014 – 20.00-22.30

Βασ. Σοφίας 51, 1ος όροφος

Για να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου μπορείτε να μας βρείτε στο facebook:  https://www.facebook.com/gng.gestaltnetworkgreece

Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια μπορείτε να μας γράψετε στο gestaltnetworkgreece@gmail.com ή να καλέσετε τους αρμόδιους Assistant Trainers

 

Αγγελική Γουδέλη – Ψυχολόγος M.A.              Ανθή Μπελλέ – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Τηλ. 210 8940506    Κιν. 69485704006948570400                         Τηλ.210 7797718  Κιν. 69774788656977478865

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Morgan Goodlander MA, άρχισε την εκπαίδευσή του στην Ψυχοθεραπεία Gestalt το 1978, στο Ινστιτούτο Gestalt της Νέας Ορλεάνης. Ύστερα από 10 χρόνια ομαδικής ψυχοθεραπείας και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, όπου και ίδρυσε το Ινστιτούτο Gestalt της Σάντα Κρουζ. Το 1998 έγινε διευθυντής του Ινστιτούτου Gestalt του Σαν Φρανσίσκο.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές, όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον Gonzague Masquelier από το Παρίσι, τον John Soper από το Ινστιτούτο Esalen, τον Masa Momotake από την Ιαπωνία και τον σημερινό διευθυντή του Ινστιτούτου Esalen, Gordon Wheeler.

Επιπρόσθετα, ο Morgan έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε Υφιστάμενους Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερο από 6 χρόνια.

Ο Morgan διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε 15 χώρες και τελευταία το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.