Νέος κύκλος εκπαίδευσης Γραμμής Βοήθειας 1455

kypriakos-sindesmos-oik-programmatismoyΕίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για τη νέα σειρά εκπαίδευσης της Γραμμής Βοήθειας 1455 του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ). Η νέα σειρά εκπαίδευσης παρέχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση γύρω από τα θέματα Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας και Δικαιωμάτων(ΣΑΥΔ). Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες με στόχο την στελέχωση της Γραμμής Βοήθειας 1455.  Οι εκπαιδευτές των βιωματικών εργαστηρίων είναι μεταξύ άλλων ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί. 
 
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει συνολικά 10 βιωματικά εργαστήρια και ξεκινάει στις 12 Οκτωβρίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 14 Δεκεμβρίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την βδομάδα (Τετάρτη) και θα έχουν διάρκεια από τις 5:30μ.μ. – 8:00μ.μ. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. 
Κόστος συμμετοχής €80*. 
Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρακαλώ όπως συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2016.
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι διαθέσιμο εδώ.
Θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας, περιορισμένος αριθμός θέσεων!
 
Η Γραμμή Βοήθειας 1455 παρέχει πληροφόρηση, στήριξη και ενημέρωση σε θέματα Σεξουαλικής  Αναπαραγωγικής Υγείας και Ευημερίας. Θέματα όπως: σεξουαλικότητα, σχέσεις, επιθυμητή/ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, σεξουαλική κακοποίηση,  έμφυλη βία, αντισύλληψη, Σεξουαλικά Μεταδομένα Νοσήματα (ΣΜΝ), σεξουαλικός προσανατολισμός κ.α. 
 
Η Γραμμή Βοήθειας 1455 λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 – 16.00 από Λειτουργό του Συνδέσμου και 16.00-22.00 από  ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές.
 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Email: info@cfpa.org.cy
 Τηλ. 22751093
 
Μετά την ολοκλήρωση των 10 συνολικών βιωματικών εργαστηρίων, θα ακολουθήσουν κάποιες επιπρόσθετες συναντήσεις για τους συμμετέχοντες που θα ενδιαφέρονται, είτε να στελεχώσουν τη Γραμμή Βοήθειας, είτε  να ενταχθούν στην ομάδα εκπαιδευτών του Συνδέσμου ή και τα δύο χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Σκοπός των συναντήσεων είναι η απόκτηση δεξιοτήτων ζωής που αποτελούν σημαντικά εφόδια για την παροχή πληροφόρησης/στήριξης και εκπαίδευσης. 
 
Χώρος διεξαγωγής: Εζεκία Παπαιωάννου 27, Λευκωσία  (NGO Support Center)
 
*Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής μπορεί να γίνει σε 3 δόσεις.
 
Η νέα σειρά εκπαίδευσης της Γραμμής Βοήθειας 1455 πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες  του Συνδέσμου και στηρίζεται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.