Ημερίδα Παγκύπριας οργάνωσης Τυφλών

Pagkypria organosi tyflwn - KyprosΗ Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τον Κυπριακό Όμιλο ενιαίας Εκπαίδευσης διοργανώνουν Ημερίδα το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2014, από 9:00 – 13:30 στο Δημοτικό αμφιθέατρο Σωτήρας.

Η περιφερειακή αυτή εκδήλωση έχει θέμα τα δικαιώματα των ατόμων με οπτική αναπηρία και απευθύνεται σε όλους στους πολίτες, ιδιαίτερα  αυτούς που διαμένουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου. Περιλαμβάνει ομιλίες από τα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας και από την Οργάνωση Τυφλών, εκθέσεις, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση για όλους τους συμμετέχοντες.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της μορφής αυτής στην Κύπρο και έχει στόχο την εμπλοκή στην πράξη της τοπικής κοινωνίας στα θέματα των ατόμων με αναπηρίες και την ευαισθητοποίηση της για τα ζητήματα που τους αφορούν, σύμφωνα και με τις πρόνοιες της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρίες που κύρωσε και τέθηκε σε ισχύ στη χώρα μας στις 27 Ιουλίου, 2011.

Βρείτε το Σχετικό πρόγραμμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/events/1486385224951742/?source=1

 Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την κα Ειρήνη Κούσουλου, Κοινωνική Συνοδό της ΠΟΤ Ελεύθερης Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23 742122.