Βιογραφικό Δήμητρα Διδαγγέλου

Μότο μου είναι:
«Να μην αναζητώ μία θέση απ” όπου θα μπορώ να κάνω κάτι χρήσιμο, αλλά να κάνω κάτι χρήσιμο από εκεί όπου πραγματικά βρίσκομαι» του
Carl Jung

Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Α.Π.Θ.) με Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι δημιουργός του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης “Ψ-Χ” , στο οποίο ανήκουν τα “Ψυχο-γραφήματα”.

Για περισσότερα από δώδεκα χρόνια εργάζεται ως επιστημονικός δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικά. Ως ψυχολόγος, διεξάγει εργαστήρια εκφραστικής γραφής και είναι τακτική εισηγήτρια εργαστηρίων στο The Reader Berlin στο Βερολίνο.

Μέσα από τη δουλειά της σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ ψηφιακή, Smart Tv), ντοκιμαντέρ (ΕΡΤ ψηφιακή, Roll Out,  ανεξάρτητες παραγωγές), την αρθρογραφία και τις συνεργασίες με εφημερίδες (ΝΕΑ, Αλήθεια), περιοδικά (Ταχυδρόμος, ειδικές εκδόσεις ΝΕΑ) και ιστοσελίδες (Ψυχο-γραφήματα, Kolonaki Press, Sailing Channel Greece) στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας και στην άρση των προκαταλήψεων γύρω από τη διαφορετικότητα. Η δουλειά της έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Έχει εκπαιδευτεί στην Εκφραστική & Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, ΗΠΑ) και στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Science View και του International Association for Journal Writing.
Έχει υπάρξει μέλος της επιτροπής σήμανσης καταλληλότητας του προγράμματος των ψηφιακών καναλιών της κρατικής τηλεόρασης.
Είναι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

 

Έχει γράψει:
«Η Σύβι και ο Ντάντυ» – νουβέλα, εκδόσεις Γαβριηλίδης
«Αν ο Φρόιντ είχε μουστάκι» – διήγημα, διακρίθηκε στα δέκα καλύτερα στο διαγωνισμό «Hotel Οιδίπους» από τις εκδόσεις Πατάκη.
“Η χρονιά του ’88”- διήγημα, περιέχεται στο βιβλίο “Η συλλογή του χρόνου” των εκδ. Παράξενες Μέρες, έπειτα από διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό.
Διάφορα διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τηλεοπτικές Εκπομπές:
– «Πορτρέτα του Κόσμου» – Ντοκιμαντέρ δέκα επεισοδίων με πορτρέτα μεταναστών: Έρευνα και αρχισυνταξία (ΕΡΤ, πρίσμα+)
– «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;» – Τηλεοπτική εκπομπή δεκατριών επεισοδίων με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό: Αρχισυνταξία και παρουσίαση (ΕΡΤ, πρίσμα+)
– «Αποϊδρυματοποίηση: ο δρόμος της επιστροφής» – Ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους με μαρτυρίες ατόμων που βγήκαν από τα ψυχιατρεία και τα άσυλα με το πρόγραμμα «Ψυχαργώς»: Έρευνα – παραγωγή – σκηνοθεσία (ανεξάρτητη παραγωγή, προβλήθηκε σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ)
– «Τόσο μακριά – τόσο κοντά» – Τηλεοπτική εκπομπή με θέματα υγείας: Διεθνές ρεπορτάζ σε θέματα υγείας (ΕΡΤ, πρίσμα+)

Έχει εργαστεί και συνεργαστεί σε διάφορες άλλες εκπομπές κάνοντας ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ  ΤΗΣ  ΣΕ  Μ.Μ.Ε.  ΚΙ  ΟΜΙΛΙΕΣ

————————

Στοιχεία επικοινωνίας:

email: expressive.writing@yahoo.com

Για τα εργαστήρια της εκφραστικής γραφής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.ekfrastiki-grafi.gr
Δείτε το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης “Ψ-Χ” εδώ: www.psy-che.gr