Η Κρυφή Ζωή του Μανιο-Καταθλιπτικού

Η εταιρεία παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών «ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ψ», σε μία προσπάθεια προώθησης της κοινωνικής κατανόησης γύρω από την ψυχική ασθένεια, διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ του Stephen Fry με τίτλο «Η Κρυφή Ζωή του Μανιο-Καταθλιπτικού». 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με ομάδα ειδικών, όπου θα εξεταστούν οι επιπτώσεις του στίγματος της ψυχικής ασθένειας στην Κύπρο, και θα απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με τη διπολική διαταραχή.

Ειδικοί Ψυχικής Υγείας:
Δρ Λάμπρος Σαμαρτζής – Ψυχίατρος
Δρ Καλλισθένη Παντελίδου Βορκά – Παιδοψυχίατρος/ Οικογενειακή θεραπεύτρια
Γιώργος Μεταξάς, PhD – Συμβουλευτικός Ψυχολόγος
Άγγελος Ανθίμου – Άτομο με Ψυχιατρική Εμπειρία
Καλωσόρισμα: Πολίνα Νικοδήμου – Ψυχολόγος Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια
Συντονισμός: Άντρεα Στυλιανού – Κλινικός Ψυχολόγος

Είσοδος: 5 ευρώ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Ο Stephen Fry παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Κρυφή Ζωή του Μανιο-Καταθλιπτικού». Ο Fry προσπαθεί να εξερευνήσει το βίωμα των ασθενών με διπολική διαταραχή, μια ψυχική νόσο η οποία είναι ελάχιστα κατανοητή αλλά προσβάλλει το 2% του πληθυσμού. Ο Fry, ξεκινά μια συναισθηματική πορεία για να συναντήσει άτομα που υποφέρουν όπως αυτός, και να συζητήσει τα ‘υψηλά’ αλλά και τα ‘χαμηλά’ σημεία του να είσαι διπολικός. Επιφανείς άνθρωποι, όπως η Carrie Fisher και ο Richard Dreyfuss, προσκαλούν τον καταξιωμένο κωμικό στο σπίτι τους και περιγράφουν την ιστορία τους με τρόπο που ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους. Επίσης, ο Stephen εξερευνά τη ζωή απλών ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν να διαχειρίζονται την ασθένεια στην καθημερινότητά τους και προσεγγίζει ανθρώπους που μελετούν τη μανιοκατάθλιψη σε μια προσπάθεια διαχείρισης και κατανόησης της ασθένειας. Ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης και, τελικά, ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ βραβευμένο με Emmy.

24 Μαρτίου 2017, 7.00μ.μ.-10.00μ.μ.

Θέατρο Πάνθεον

Διαγόρου 29, Λευκωσία

Facebook