Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

Ταξίδι γνωριμίας με τον ‘δημιουργικό εαυτό’

Ο ‘δημιουργικός εαυτός’ είναι αυτή η πλευρά του εαυτού μας που μπορεί να παίζει, να ονειρεύεται, να φαντάζεται, να πειραματίζεται, να αστειεύεται. Είναι αυτή η πλευρά που μας βοηθάει να συνδεθούμε καλύτερα με τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, τους συντρόφους μας, τους συναδέλφους μας. Όμως, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ή/και του περιβάλλοντος δεν μας αφήνουν να την αφουγκραστούμε και συχνά μένει παραγκωνισμένη.

Στο πλαίσιο της ομάδας, σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, σεβασμού και οικειότητας, ο ‘δημιουργικός εαυτός’ έχει την ευκαιρία να βρει το χώρο και το χρόνο να εκφραστεί για να λειτουργήσει ως ‘πυξίδα’ στο ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης. Στόχος της Ομάδας είναι να διευκολύνει τα μέλη της να εμπιστευτούν τον ‘δημιουργικό εαυτό’ και να βιώσουν την ομορφιά της μοναδικότητας τους, αξιοποιώντας το δυναμικό της ομαδικής συνεύρεσης.

Στην ομάδα θα δουλέψουμε με θεατρικές τεχνικές: φωνή, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, ρόλους καθώς και άλλες δημιουργικές τεχνικές ( παιχνίδι, ζωγραφική, πηλό, άμμο ) από το χώρο της Δραματοθεραπείας. Η Δραματοθεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί μορφές και τεχνικές του Θεάτρου και γενικότερα της Τέχνης.

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από παιχνίδι, χαρά, συγκίνηση, απόλαυση καθώς και στιγμές ανεμελιάς και δημιουργίας, τις οποίες μπορεί να μας προσφέρει η συμμετοχή μας.
Σας περιμένουμε…

24 Νοεμβρίου 2018, 11:00-14:00

Η Ομάδα θα πραγματοποιείται κάθε 15θήμερο για 12 τρίωρες συναντήσεις.

Πληροφορίες/Δηλώσεις στις συντονίστριες:

Ομάδα Δημιουργικές Διαδρομές 1 στον Βόλο, Βαρβάρα Μπουκουβάλα, Δραματοθεραπεύτρια – τηλ. 6977412214.

Ομάδα Δημιουργικές Διαδρομές 2 στην Πάφο (Κύπρος), Σοφία Καραβασίλη, Δραματοθεραπεύτρια – τηλ. 99049016. Χώρος: «Έρεισμα», Χώρος Θεραπείας, Ανάπτυξης & Δημιουργικής Έκφρασης.

Facebook event