Οι άνθρωποι ψάχνουν για ηρεμία στην εξοχή, στη θάλασσα ή στο βουνό… Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος όπου κάποιος μπορεί να βρει ηρεμία εκτός από το ίδιο το μυαλό του… Πρόσφερε στον εαυτό σου αυτή την ηρεμία και την ανανέωση.

Μάρκος Αυρήλιος

 

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης παρουσιάζει τη νέα σειρά online (διαδικτυακών) εργαστήριων σχεδιασμένων να σας βοηθήσουν να εκφράσετε τον αυθεντικό εαυτό σας από την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Ζούμε σ’ έναν κόσμο γρήγορο, γεμάτο φασαρία, με πολλούς περισπασμούς. Ζούμε σ’ έναν απαιτητικό κόσμο που δεν μας αφήνει τα χρονικά, χωρικά και ψυχικά περιθώρια να συνδεθούμε με τον εαυτό μας.

Όλοι χρειαζόμαστε να κάνουμε μια παύση και να βρούμε ξανά την ισορροπία μας!

Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και μέρη να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να κάνουμε τις αναγκαίες επανεκκινήσεις ώστε να βρίσκουμε και να επανεφευρίσκουμε τον εαυτό μας και να εξελισσόμαστε, γιατί να μην αξιοποιήσουμε το σπίτι μας, το χώρο μας, τον τόπο που νιώθουμε άνετα και μας παρέχει την ασφάλεια για να το πράξουμε; Με σκοπό να κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα, διαμορφώνοντας συνήθειες που θα έχουν διάρκεια και δεν θα χάνονται στο χρόνο και μάλιστα με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες έχει δημιουργήσει τα «Home Retreats», μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων που:

  • Καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, που δεν έχει την πολυτέλεια την οικονομική, ούτε αυτή του χρόνου και που θέλει να βρει και να εκφράσει τον αυθεντικό εαυτό του και να αναπτυχθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο
  • Πραγματοποιούνται online, από την άνεση του σπιτιού σας, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχουν ειδικές γνώσεις τεχνολογίας
  • Το περιεχόμενό τους βασίζεται στην επιστήμη της ψυχολογίας και ενοποιείται αρμονικά και με άλλα επιστημονικά και μη πεδία-επικοινωνία, coaching, κοινωνικές επιστήμες, διαχείριση έργων, τέχνη, λογοτεχνία, κινηματογράφο, ποίηση κ.ά.
  • Υλοποιούνται μέσα από ασκήσεις -δραστηριότητες απλά και κατανοητά δοσμένες ώστε να μην απαιτείται η υποστήριξη από ειδικό
  • Επιτρέπουν την απομάκρυνση από καθετί που περιλαμβάνει η καθημερινή μας ρουτίνα, προσφέροντας ολιγόωρη ή/και ολιγοήμερη αποχή από την εργασία μας ακόμα και από τους ανθρώπους του οικείου περιβάλλοντός μας, που μας επιτρέπει να ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό μας. Γιατί αυτό σημαίνει «Retreat»!

Επίλεξε το home retreat που σου ταιριάζει

Στο Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης του τελευταίους μήνες εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη των Home Retreats. Τα πρώτα από τα οποία μπορείς να επιλέξεις είναι τα παρακάτω και υποσχόμαστε να τα εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέα!

Μαθαίνω από τα όνειρά μου

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα κι εγώ 

Επιστημονικά Υπεύθυνη – Σχεδιασμός: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc Ψυχολογία & Μ.Μ.Ε, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

Δείτε συχνές ερωτήσεις ΕΔΩ