Εκδήλωση «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς»

Μαζί ανοίγουμε δρόμους, μαζί πετυχαίνουμε πολλά!

6 και 7 Απριλίου, 2019

Προσκαλείστε να καταστείτε συνοδοιπόροι με τους Κύπριους τυφλούς στο γνήσιο αγώνα που διεξάγουν για κοινωνικοοικονομική καταξίωση, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στις πορείες «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» Μαζί ανοίγουμε δρόμους, μαζί πετυχαίνουμε πολλά, που διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών στη Λεμεσό, Λευκωσία και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Η πορεία στη Λεμεσό διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο της πόλης.

Οι πορείες προγραμματίζονται ως ακολούθως:

Λευκωσία, Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 15:00, στο προαύλιο του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ. Θα τερματίσει στη Σχολή Τυφλών, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το κοινό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αδάμου.

Λεμεσός, Σάββατο 6 Απριλίου, 2019, στις 11:00 π.μ., στο προαύλιο του Γραφείου του Έπαρχου, οδός Ανεξαρτησίας. Η πορεία θα καταλήξει στο Δημόσιο Κήπο, όπου θα παρατεθεί δεξίωση σε όλους τους συνοδοιπόρους των τυφλών.

Ελεύθερη Αμμόχωστος, Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ., μπροστά από το PLAY4ALL και TERAN NOVA. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παιανίζει η Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία» του Δήμου Παραλιμνίου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαρκουλλή, Αρχιμουσικού/Μαέστρου της Αρμονίας.

Η πορεία θα καταλήξει στο προαύλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, όπου θα παρατεθεί δεξίωση σε όλους τους πεζοπόρους.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν, επίσης, μέρος, οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου «United Bike Cyprus» καθώς και δρομείς του Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου».

Προσκαλείστε να πάρετε μέρος στην πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου και να πορευθείτε μαζί τους στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για παραμερισμό των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων που συνιστούν φραγμούς στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλους καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.

Διοργανώνεται, επίσης, στους χώρους της  Σχολής Τυφλών το Σάββατο, 6 Απριλίου, 2019 ενημερωτική/ψυχαγωγική εκδήλωση των τυφλών της Κύπρου. Η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθεται φαγητό, γλυκά, παγωτά, ποτά κλπ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια, ή να απολαύσουν ένα κυπριακό καφέ στο παραδοσιακό καφενείο.

Θα διατίθενται, επίσης, είδη καλαθοπλεκτικής και χειροτεχνήματα που κατασκευάζονται στο εργαστήρι της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, όπου απασχολούνται τυφλοί και άτομα με μειωμένη όραση.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από ορχήστρες και μουσικά σχήματα, που προσφέρθηκαν να συμβάλουν στην εκδήλωση αυτή των τυφλών σε εθελοντική βάση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση με σύγχρονες τεχνολογίες, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Είναι μια σημαντική εκδήλωση που πέραν από τη ξεγνοιασιά και ξεκούραση που χαρίζει σε όλους, αξίζει να την επισκεφθεί κανείς για να αποκομίσει τα οφέλη από δραστηριότητες που δε διοργανώνονται συχνά στη χώρα μας.

Προϊόντα προσφέρουν διάφορες Εταιρείες, Οίκοι, Βιομηχανίες, Καταστήματα και πολλοί φίλοι των Τυφλών τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία τους.

Από την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών

Περισσότερες πληροφορίες εδώ