Ζωή σημαίνει αλλαγή …

zoi simainai allagi_IΣε ποιους απευθύνεται;
Οι συγκεκριμένες ατομικές συνεδρίες απευθύνονται σε γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο αλλαγών στη ζωή τους. Οι αλλαγές μπορεί να έχουν ήδη συμβεί, να πρόκειται να συμβούν ή να συμβαίνουν τώρα (π.χ. διαζύγιο, γάμος, αλλαγή δουλειάς, ανεργία, μετανάστευση σε άλλη χώρα, φεύγουν τα παιδιά απ’ το σπίτι κλπ).
Πώς δουλεύουμε;
Οι συνεδρίες γίνονται από κοντά ή μέσω Skype, μέσα σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Χρησιμοποιούμε κυρίως τεχνικές της θεραπευτικής/ εκφραστικής γραφής και δουλεύουμε πολύ με τον γραπτό λόγο. Βασικός στόχος είναι οι συμμετέχοντες να επεξεργαστούν τις αλλαγές που βιώνουν, να τις ερμηνεύσουν, να τις αποδεχτούν και να γίνει ομαλά η μετάβαση από τον παλιό τρόπο ζωής στον καινούργιο.
Σημείωση: Η ολοκλήρωση των συνεδριών γίνεται σε 6 εβδομάδες. Αν υπάρχει ανάγκη ή επιθυμία μπορούν να επεκταθούν, όμως στόχος μου είναι να μάθετε να δουλεύετε μόνες σας με όσα γράφετε.
Προηγείται δωρεάν ενημερωτική συνάντηση από κοντά (αν είναι δυνατόν) ή μέσω Skype.
Τι είναι η εκφραστική γραφή;
Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Με ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο: τον εαυτό του.
Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω
Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία. 
Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης), έχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).
Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική κι εκφραστική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή. Γράφω διηγήματα και λογοτεχνία ντοκουμέντου.
Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Science View.
Για πάνω από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Είμαι δημιουργός του επιτυχημένου ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com).
Η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.  
————————————————————–
Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συνεδρίες, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση και στείλτε τη στο email: expressive.writing@yahoo.com
ΑΙΤΗΣΗ_Ατομικές συνεδρίες
Περισσότερα για την εκφραστική γραφή μπορείτε να δείτε εδώ: www.ekfrastiki-grafi.gr
zoi simainei allagi_II