Ζωγράφισε το όνομά σου

Zografise to onoma sou«Δεν έχεις τυχαία το όνομα σου», αναφέρει μια αγγλική παροιμία.

 Συντονίστρια Αφροδίτη Πανταγούτσου, Εικαστική θεραπεύτρια –Εργοθεραπεύτρια

Το όνομα μας δεν είναι ένας απλός συνδυασμός γραμμάτων. Είναι μια προίκα την οποία μας κληροδοτεί η οικογένεια μας ως μέρος της ταυτότητας μας.

Φέρει κομμάτι της ιστορίας της γενιάς μας, ή προσπαθεί να την διαγράψει.

Ως εκ τούτου είναι φορτισμένο με αγάπες, μίση, επιθυμίες και προσδοκίες.

Στο σεμινάριο αυτό θα ζωγραφίσεις με υλικά το όνομα σου, για να κουβεντιάσουμε στη συνέχεια για το εικαστικό προϊόν που αυθόρμητα έχεις δημιουργήσει.

Με την χρήση των εικαστικών υλικών και απολαμβάνοντας την εικαστική δημιουργική διαδικασία θα μπορέσεις να διαβείς προσωπικά μονοπάτια συνδεδεμένα με το όνομα σου.

Θα θυμηθείς τις χροιές των φωνών που σε προσκαλούσαν φωνάζοντας σε με το όνομα αυτό. Θα αισθανθείς το βάρος που ίσως σου κληροδότησε το όνομα αυτό! Θα εντοπίσεις επίσης τα προσόντα, τα χαρίσματα και τις χαρές που φέρει και σου έχει προσφέρει ως κληρονομιά το όνομα σου.

Μνήμες ευχάριστες και δυσάρεστες θα αναδυθούν τόσο στην ζωγραφική επιφάνεια όσο και στην διάρκεια του σχολιασμού των έργων.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 06/06/2015 και Κυριακή 07/06/2015

Ώρες: 10:00-16:30

Κόστος: 100 Ευρώ

Χώρος: Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας (Καλομενοπούλου 9, Νέο Ψυχικό) Τηλ:  210 6710346  

Η Αφροδίτη Πανταγούτσου είναι Εργοθεραπεύτρια και Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται από το 1984 στο Αιγινήτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με διαγνωστικές ομάδες με διαταραχές διατροφής και προσωπικότητας και το θέμα της μεταβίβασης και αντι-μεταβίβασης στην εικαστική ψυχοθεραπεία.