Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με την CMT Prooptiki, προσκαλεί δημοσιογράφους έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε Webinar με Θέμα:

«Γράφοντας για την έμφυλη βία»
«Ερευνητικά δεδομένα, καλές πρακτικές και επικοινωνιακές εκστρατείες»

Παρασκευή 16/02/24, 16:00-17:30

Δηλώσεις Συμμετοχής εδώ

Εισηγήσεις:

  • «Κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου της έμφυλης βίας»

Δρ. Αλεξάνδρα Πάλλη, Κλινική Ψυχολόγος PhD –  Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Π.Ε. των Κυκλάδων»

  • «Η έμφυλη βία με στοιχεία και αριθμούς. Οι ανεπίτευκτοι στόχοι της ισότητας» 

Ρήγου Μαρίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ (Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ) – Δημοσιογράφος

  • «Επιτυχημένες επικοινωνιακές εκστρατείες στην υπεράσπιση της ισότητας των φυλών και στην καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων»

Ορέστης Ρίστας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Μάρκετινγ ΕΠΑΨΥ

Σας καλούμε να γίνετε ενεργοί σύμμαχοι της προσπάθειάς μας στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Προαγωγή της Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας στην Π.Ε. Κυκλάδων».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τις δράσεις του στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, βρίσκεται στη Β’ φάση υλοποίησης και αναπτύσσεται πανελλαδικά.

Έως τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται να υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων των Κυκλαδίτικων νησιών (αλλά και πανελλαδικά), διαδικτυακές εκπαιδεύσεις (webinars), ψυχοεκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις δικτύωσης κοινωνικών και δημόσιων φορέων με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση του θετικού αντίκτυπου που είχε η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος στο μείζον θέμα της έμφυλης βίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: https://gbvcyclades.epapsy.gr/.

Μια κομβικής σημασίας δράση είναι η διεξαγωγή ενός διαδικτυακού workshop για δημοσιογράφους έντυπου και διαδικτυακού τύπου, με σκοπό την επιστημονική επικαιροποίηση των γνώσεων τους σε θέματα έμφυλης ισότητας/βίας και την παρότρυνση τους για συγγραφή όσο περισσοτέρων  σχετικών άρθρων στα Μέσα Επικοινωνίας με τα οποία συνεργάζονται. Εν συνεχεία προβλέπεται να γίνει επιβράβευση των καλύτερων άρθρων για την επιστημονική τους ακρίβεια. Σε αυτό θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι θα έχετε την άμεση υποστήριξη της πολυκλαδικής επιστημονικής μας ομάδας.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να πούμε ότι σε μια χώρα που οι γυναικοκτονίες τείνουν να γίνουν καθημερινότητα και άλλες μορφές της έμφυλης βίας αποτελούν ήδη μια κρυφή καθημερινότητα για αρκετά νοικοκυριά του τόπου μας, η ορθή ενημέρωση και η αδέκαστη δημοσιογραφία μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα σε αυτό το φαινόμενο που γιγαντώνεται. Ευελπιστούμε πως θα γίνετε σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια για ορθή και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Επιθυμούμε να γίνεται η φωνή μας και εμείς ως ομάδα θα είμαστε δίπλα σας για οποιαδήποτε επιστημονική πληροφορία χρειαστεί.

Θα χαρούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια δημιουργίας δικτύου ενεργών και ενημερωμένων δημοσιογράφων στο θέμα της έμφυλης βίας μέσω ενός webinar το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16/02/2024 16:00 – 17:30 και θα αποτελέσει την απαρχή αυτού δικτύου.

Το πρόγραμμα είναι μόνο η αρχή, η ουσία της λύσης του προβλήματος βρίσκεται στα χέρια μας. Εσύ θα μείνεις άπραγος/η;