Βιωματική ομάδα πρόληψης διατροφικών υποτροπών

Επανάληψη…η ίδια παρορμητική συμπεριφορά  που στο τέλος με αιχμαλωτίζει. Τα καταφέρνω, μετά παλινδρομώ, μετά έχω την αίσθηση ότι τα ξανακαταφέρνω, και στο τέλος ακινητοποιούμαι σε μία θολούρα, χωρίς να κατανοώ. Εκεί, πια, νοιώθω μία ανημπόρια, μία αυτομομφή που με κάνει να βυθίζομαι σε αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά μου. Εγώ το κάνω αυτό στον εαυτό μου ή οι άλλοι?

Πως μπορώ να βγώ από αυτό το μπλέξιμο? Αυτό το μπλέξιμο των κουβαριών, φορτωμένων με βαθιά ιστορία… Πως μπορώ να κατανοήσω και να δώσω αξία σε αυτό που μου συμβαίνει? Πώς να μη χαθώ στην ανημπόρια και την ενοχή μου? Πως μπορώ να δώσω νέο νόημα σε όλο αυτό που μου συμβαίνει? Άραγε υπάρχει λύση?  

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των διατροφικών διαταραχών είναι τα επαναλαμβανόμενα πισωγυρίσματα. Η γνωστή διαδικασία του «ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω». Η αδυναμία ελέγχου οφείλεται στο ότι η υποτροπή είναι μια τόσο σύνθετη διαδικασία που καταλήγει να είναι για πολλούς, ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σε αυτήν τη βιωματική ομάδα θα μάθουμε να προλαμβάνουμε και να διαχειριζόμαστε τις διατροφικές μας υποτροπές, θα αναλύσουμε τους πυροδότες μας, τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις που ευνοούν την υποτροπή, αλλά και αυτές που βοηθούν στην πρόληψή της. Με βιωματικές ψυχοδραματικές ασκήσεις και τεχνικές, θα προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε και να δώσουμε νέο νόημα στη σχέση μας με το φαγητό.  Μέσα από τη δυναμική της αυτογνωσιακής αυτής διαδικασίας, θα μπούμε πιο βαθιά στον εαυτό μας, και άρα στη ρίζα του προβλήματος της ακατανόητης, πολλές φορές, παχυσαρκίας, ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους με το νου, αλλά και μία σύνδεση με τον εαυτό μας πιο ουσιαστική.

Συντονίστρια:

Μαρίνα Χάιδα
Κλινική Διατροφολόγος, MSc, MMedSci

Ειδικευμένη στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας
Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.)

ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΔΩΡΕΑΝ), ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ 

ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6932658961

Το επόμενο ταξίδι ξεκινά το
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2017 για 1½ ώρα κάθε εβδομάδα (απογεύματα)