Βιωματική ομάδα πρόληψης διατροφικών υποτροπών

Βιωματική ομάδα διατροφικών υποτροπώνΕπανάληψη… η ίδια παρορμητική συμπεριφορά και μαζί η απουσία σκέψης για αυτό που μου συμβαίνει, το κενό μέσα μου θέλει να γεμίσει και η έξαψη της προοπτικής για άμεση ανακούφιση. Κι έπειτα ξανάρχονται – πιστές στο ραντεβού τους, σε κάθε απόπειρα απόδρασης – οι τύψεις, η αυτομομφή, η αίσθηση ότι δεν έχω τις δυνάμεις να ξεφύγω από το φαύλο κύκλο της υποτροπής. Η ζωή καταλήγει να μοιάζει σα μια ξενάγηση σε μια μονοδιάστατη επιφάνεια. Κάτι όμως διαδραματίζεται στο βάθος…

Το να ζεις, σημαίνει να διεργάζεσαι συνεχώς αυτό που προκύπτει από μία συνάντηση με τον εξωτερικό κόσμο. Η εμπειρία αυτή καμιά φορά βιώνεται σαν το μπλέξιμο κουβαριών, φορτωμένων με βαριά ιστορία, τη δική μας και των άλλων. Η επανάληψη μοιάζει να είναι η μοναδική διέξοδος μιας αφόρητης κατάστασης που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των διατροφικών διαταραχών είναι οι επαναλαμβανόμενες υποτροπές. Η γνωστή διαδικασία του «ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω». Η αδυναμία ελέγχου οφείλεται στο ότι η υποτροπή είναι μια τόσο σύνθετη διαδικασία που καταλήγει να είναι για πολλούς, ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Σε αυτήν τη βιωματική ομάδα θα μάθουμε να προλαμβάνουμε και να διαχειριζόμαστε τις διατροφικές μας υποτροπές, θα αναλύσουμε τους πυροδότες μας, τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις που ευνοούν την υποτροπή, αλλά και αυτές που βοηθούν στην πρόληψή της. Μέσα από τη δυναμική της αυτογνωσιακής αυτής διαδικασίας, θα μπούμε στη ρίζα του προβλήματος της πολυπαραγοντικής παχυσαρκίας, ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους με το νου.

Συντονιστές:

Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής
ΜSc Kοινωνικής Ψυχιατρικής
Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης
και Οικογενειακής θεραπείας

Μαρίνα Χάιδα
Κλινική Διατροφολόγος, MSc, MMedSci
Ειδικευμένη στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας
Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα (Ψ.Υ.Κ.Α.Π.)

ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΔΩΡΕΑΝ), ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ
ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
6932 658961 (Μαρίνα Χάιδα)

Το επόμενο ταξίδι ξεκινά τον ΑΠΡΙΛΗ 2016, ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.00 με 20.30