Home / Βιογραφικό Γεωργία Φέλιου

Βιογραφικό Γεωργία Φέλιου

Η Γεωργία Φέλιου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Μοναχών Ουρσουλινών και του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, Deree. Αφού ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό στη Βιβλιοθηκονομία στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth της Ουαλίας, δούλεψε 5 χρόνια σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και 10 χρόνια στον ΟΗΕ. Έχει κάνει διάφορες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις ως βιβλιοθηκονόμος τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Με το κλείσιμο του γραφείου του ΟΗΕ στην Ελλάδα αποφάσισε να κάνει μια επαγγελματική στροφή για να κάνει αυτό που πάντα αγαπούσε. Ολοκλήρωσε δυο προγράμματα στην Ψυχοθεραπεία [Advanced Diploma in Psychotherapy και Μεταπτυχιακό (M.A.) στην Ανθρωπιστική – Συνθετική Ψυχοθεραπεία] και έκτοτε εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι μέλος του European Association for Psychotherapy (EAI), του European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP), του Society for Existential Analysis και της Ελληνικής Εταιρίας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση της γαλλικής. Παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια και συνέδρια στον τομέα της από σχολές διαφόρων προσεγγίσεων διότι πιστεύει ότι η μάθηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Εκτός από την κύρια δουλειά της, ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, της αρέσει να εκπονεί εργασίες και έρευνες καθώς επίσης και να οργανώνει και να παραδίδει σεμινάρια κυρίως διότι της προσφέρουν μια δομή πάνω στην οποία δημιουργεί μαθαίνοντας ενώ παράλληλα προσφέρει τις γνώσεις της σε άλλους.

 

Ένα σχόλιο

 1. Γεωργια:
  Πώς συνδυάζεται ο υπαρξισμός (που περιλαμβάνει έννοιες όπως π.χ. η εγκόσμια ρίψη, η έλλειψη νοήματος, κτλ.) με την ύπαρξη του Θεού;

  Αγαπητή Γεωργία,

  Ο υπαρξισμός και η παγκόσμια ρίψη η έλλειψη νοήματος στην ζωή μας είναι πνευματικές ασθένειες οι οποίες γεννιούνται εις την απουσία του πραγματικού σκοπού ζωής του ανθρώπου ο οποίος είναι η ένωση του με Τον Θεό, η υπέρβαση της κτιστοτητας του, η κατά Χάρη Θεωση , η Αιωνία Ζωή, η Σωτηρία όλα αυτά τα οποία περιγράφει η έννοια “Αγιότητα”. Ο πραγματικός αυτός σκοπός της ζωής είναι άγνωστος, διότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για την “άλλη” γνώση δια της οποίας ο άνθρωπος θα αποταχθεί από τις πνευματικές αντιρρήσεις δια των οποίων αρνείται τον ουράνιο του προορισμό.

  [Κολοσσασεις 2. 8] «Προσέχετε μήπως υπάρξει κάποιος που σας αρπάξει σαν λάφυρό του με τη φιλοσοφία και με τη μάταιη απάτη κατά την παράδοση των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και όχι κατά Χριστό».

  Επίστρεψε μου αγαπητή Γεωργία να κάνω μία προσπάθεια να ξεχωρίσω την λογική (φιλοσοφία) δηλαδή τον ανθρωποκεντρικό τρόπο σκέψεως από τον πνευματικό (Αποκάλυψη) δηλαδή τον Χριστοκεντρικό τρόπο γιατί η διαφορά τους για μας τους ανθρώπους έχει την ίδια διαφορά στην ουσία, όσο η Ψυχή από το Σώμα, την Ζωή από τον Θάνατο, και το Φως από το Σκοτάδι. Ελπίζω ότι η κατανόηση των δύο αυτών τρόπων αποκτήσεως γνώσεως θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την Γνώση τω Αγίων της Εκκλησίας δια της οποίας ο άνθρωπος θεώνεται, επιτυγχάνει τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξης του στην γη, ενώνεται με Τον Θεό.

  Η φιλοσοφία η οποία είναι αυτογνωσία και αντιπροσωπεύει την λογική αποκτάται από τον ανθρωποκεντρικό τρόπο σκέψεως έχει υπόβαθρο την φαντασία περιγράφεται δε από τους Αγίους Πατέρες σε γενικές γραμμές να “γεννάτε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο”. Αυτό γίνεται διότι η λογική και η διαδικασία της σκέψεως, έχουν τον πρώτο λόγο στον νου για την διατύπωση ιδεών ώστε να γίνει δυνατή η έκφραση ιδεών, γνωμών, και οραμάτων τα οποία και μπορούν να συμβάλουν θετικά στην ιατρική και τις επιστήμες στην μόρφωση στην κοινωτικότητα κ.α. Μέσα σε αυτόν τον δρόμο ο άνθρωπος αντλεί γνώση από τον ίδιο τον νου βασιζόμενος πάντοτε εις τις πέντε του αισθήσεις.

  Ο Χριστοκεντρικός δρόμος είναι ο άλλος πνευματικός δρόμος δια του οποίου ο άνθρωπος παίρνει Γνώση (Αποκάλυψη) από Τον ίδιο Τον Θεό εμπειρία η οποία περιγράφετε από τους Άγιους σαν “θέα Του Άκτιστου Φωτός”.

  Αγιος Συμεων ο Νεος Θεολογος (η θεα Του Ακτιστου Φωτός)
  (http://www.monachos.net/content/patristics/studies-fathers/67)

  Η αληθινή γνώση (η πνευματική αυτή γνώση) του Θεού κτίζεται μέσα μας αφού πρώτα αποδεχθούμε του Αγίους Πατέρες ως ποιμένας και διδασκάλους, και αφού συμμετέχουμε ενεργά και με ειλικρίνεια στην Εκκλησία και στα Μυστήρια της. Η απόκτηση της γνώσης αυτής είναι γνώρισμα του ανθρώπου ο οποίος ζει αληθινά την Χριστοκεντρική ζωή η οποία έχει ως κέντρο την ΥΠΑΚΟΗ στο θέλημα Του Θεού και την θεραπεια της καρδιας.. [Ματθαίου 5.8] “Mακάριοι οι καθαροι τη καρδία, οτι αυτοι τον θεον οψονται”

  Η Αιωνιος Ζωή
  [Ιωάννη 17, 3] “αύτη δε εστίν η αιώνιος ζωή, ίνα γινώσκωσι σε τον μόνον αληθινό Θεό και ον απέστειλες Ιησού Χριστό”

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία
  Κωνσταντινος James Wiliams

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *