Το Τέλος του Ανθρώπου και η Προαίσθηση της Αθανασίας

ideotopos_logoΗ 11η Κυριακάτικη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 11.30 στον Σύλλογο των Αθηναίων (Κέκροπος 10 Πλάκα).

Ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Σκαρλάτος με θέμα:

Το Τέλος του Ανθρώπου και η Προαίσθηση της Αθανασίας

Ο ομιλητής έχοντας εντοπίσει δυο χωρία, ένα στον Πλάτωνα και ένα στην υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος, τα οποία κατά την γνώμη του έχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους, παραθέτει και κοινωνεί μια σειρά σκέψεων που απορρέουν και προκύπτουν.

Ερωτήματα όπως ποίο είναι το Τέλος του Ανθρώπου, πώς γίνεται αισθητή η Αθανασία, ή ποίο το μέσον για τα προηγούμενα, αναζητούν ένα πεδίο συν-ζήτησης, κατανόησης και αντίληψης, ώστε να περινοηθούν και να γίνουν τουλάχιστον αντικείμενο διαλεκτικής. Δύο κόσμοι επόμενοι, επάλληλοι ή / και παράλληλοι, αλλ’ όμως σαφώς διακριτοί, η ελληνική φιλοσοφική σκέψη αφ’ ενός και η χριστιανική θρησκεία αφ’ ετέρου δίνουν τις απαντήσεις τους.

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε εξ αυτών ;

Μετά το τέλος της εισήγησης θα ακολουθήσει διευθυνόμενη συζήτηση με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η εκδήλωση θα  συνεχιστεί σε παρακείμενο χώρο όπου η ανταλλαγή απόψεων θα γίνει πιο ελεύθερα και χωρίς τυπικότητες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα λίγο λευκό κρασί και μεζέδες.

Κόστος συμμετοχής 5 Ευρώ.

(Στα μέλη του δικτύου ‘Οι φίλοι του Ιδεότοπου‘ έκπτωση 20%).