Το Mediterranean College στηρίζει τη συλλογικότητα και την κοινωνική προσφορά

EBDOMADA ETHELONTISMOY_MC_2Μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προβάλλεται η ευαισθησία και η ευσυνειδησία μιας επιχείρησης. Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, όπου το ατομικό συμφέρον επικρατεί επί του συλλογικού, ο εθελοντισμός έρχεται για να μας θυμίσει –πλέον- δυσεύρετες έννοιες, όπως  είναι η συλλογικότητα και η κοινωνική προσφορά.

Το Mediterranean College, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει, διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντισμού, λίγο πριν από το Πάσχα. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, το 1ο Αγγλόφωνο Ιδιωτικό Κολλέγιο της Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω κοινωνικές δράσεις:

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας (11 έως 15 Απριλίου 2016)
  • Εβδομάδα Εθελοντισμού για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες: Η ομάδα εθελοντών του  Mediterranean College στέκεται για μια ακόμη φορά στο πλευρό μια ευαίσθητης- κοινωνικά- ομάδας, συγκεντρώνοντας προϊόντα πρώτης ανάγκης: τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ένδυσης και ρουχισμού και  προϊόντα υγιεινής. Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνει στο Γραφείο Φοιτητικών Υποθέσεων (Student Affairs Office) του Mediterranean College  (όροφος:-1).Η εθελοντική δράση θα λάβει χώρα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,  στον οποίο θα παραδοθούν τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν.
  • Με motto «Μια λαμπάδα μπορεί να φέρει το φως της Ανάστασης στις καρδιές πολλών ανθρώπων», η Σχολή Εκπαίδευσης  του  Mediterranean College θα διοργανώσει Πασχαλινό Bazaar, το οποίο θα βρίσκεται στο lobby των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου, στο κέντρο της Αθήνας, καθημερινά από 15.00 – 21.00. Τα έσοδα θα διατεθούν στην εταιρία Ιατρική Παρέμβαση – Medical Intervention (Medin) που προσφέρει  ιατρικό, κοινωνικό, επιμορφωτικό έργο, σε κοινωνικές ομάδες των οποίων οι ανάγκες δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες δομές.
  • Δευτέρα 11 Απριλίου 2016- Το Mediterranean College σε συνεργασία με τη  Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας,  διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Ευκαιρίες Εθελοντισμού». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα 203 του Κολλεγίου και ώρα 14.00,  με ομιλητές  τους κ.κ. Τηλέμαχο  Μπόνη-Youth Trainer και Francesca MOSCHITTA- EVS Volunteer (Εθελόντρια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας).
  • Τετάρτη 13 Απριλίου 2016- Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας- Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Επαγγελματίες του Νοσοκομείου θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College, με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Εθελοντική Αιμοδοσία καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Εθελοντισμού:

Mediterranean College:

Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Τηλ.: 210 8899756

Υπεύθυνη Δράσεων: Σουροβέλη Βασιλική

Email: students@medcollege.edu.gr