Τα συναισθήματα σας προσκαλούν

Οι εκδόσεις Κοντύλι, ο συγγραφέας Γιώργος Καστρουνής και το δημιουργικό γραφείο G Design Studio, Γεωργίου – Γαβριλάκης
παρουσιάζουν το βιβλίο – ημερολόγιο 2013 ‘Συναισθήματα’
το Σαββάτο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 19.30
στο «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν» Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, 16232 Βύρωνας – Αθήνα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με μουσική, τραγούδι και χορό οι:
• Άζη Γουζίου Καθηγήτρια πιάνου
• Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου Πιανίστα
• Μανώλης Ζαραφωνίτης, Καθηγητής βιολιού
• Από την Ερασιτεχνική Σχολή Ραλλούς Μάνου θα χορέψουν σε δίκη τους χορογραφία:
o Ο Παναγιώτης Μαλακός και η Ξένια Νικολάου
• Από το Latin του Duncan ο Γιώργος Γερονίκος με την συνοδό του.
• Θα τραγουδήσουν
o Ρωξάνη Παπαδημητρίου (soprano)
o Δημήτρης Αλεξανδρίδης (τενόρος)
o Δημήτρης Παπαγεωργίου (βαρύτονος)

Ελάτε να συναντηθούμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί το αποτέλεσμα της συνεργασίας με εκλεκτό κόκκινο κρασί ιδιωτικής μας παραγωγής από τις Πινακάτες. Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τις εκδόσεις Κοντύλι στα τηλ: 24230-86757, 210-3608008, 6944908844 ή στείλτε e-mail στο: info@kondyli.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο -ημερολόγιο 2013.

Το ατέρμονο παιχνίδι εξουσίας και η συναισθηματική διελκυστίνδα ανάμεσα στα δύο φύλα, οι ατελέσφοροι έρωτες, τα ασίγαστα πάθη, και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Ζευγάρια που ερωτεύονται, πλήττουν ή τσακώνονται. Άνθρωποι που διεκδικούν πόντους στο αιώνιο παιχνίδι εξουσίας των δυο φύλων, διασταυρώνουν τα ξίφη τους επί χάρτου στα «Συναισθήματα». Άντρες και γυναίκες συζητούν και πράττουν πότε με διάθεση χιουμοριστική και πότε με διάθεση φιλοσοφική, χωρίς σεμνοτυφία αλλά με συναίσθημα, χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Πόλεμος ή συμφιλίωση, συναίνεση ή σύγκρουση;

ΧΟΡΗΓΟΙ
• Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν www.dimosbyrona.gr/article.php?cat=52
• Το γραφείο G Design Studio, Γεωργίου –Γαβριλάκης www.georgiougavrilakis.com
• Εκδόσεις Κοντύλι www.kondyli.gr

Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε το «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν» για την ευγενική παραχώρηση του χώρου. Ιδιαίτερα δε την πρόεδρο Κα Ρένα Παπαγεωργίου, την Πηνελόπη Ηλιάσκου Artistic Director του κέντρου καθώς επίσης και την Άννα Ιορδανίδου καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών για την επιμέλεια των κειμένων του βιβλίου μας.

Πώς θα έρθετε με τα Μ.Μ.Μ.

• Λεωφορείο 227 (Αγ. Αρτέμιος) τερματική στάση. Περνά από (Πειραιώς, Αγ. Ασωμάτων, Αθηνάς, Ομόνοια, Κλαυθμώνος, Σύνταγμα, Λ. Βουλιαγμένης, Φιλολάου)
Λεωφορείο 212 από μετρό Δάφνης, στάση πλατεία Υμηττού.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν είναι

• Ένα δυναμικό Κέντρο Χορού αφιερωμένο στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού
• Ένας χώρος φιλοξενίας (residency) ανεξάρτητων χορευτών ή χορογράφων και ομάδων χορού για την υλοποίηση των πειραματικών ή ερευνητικών τους έργων
• Πλατφόρμα για την παρουσίαση μικρής κλίμακας έργων (εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου)
• Πεδίο κριτικού διαλόγου, στοχασμού, ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε καλλιτέχνες, κοινό και τοπική κοινωνία.
• Περιβάλλον για site specific ή πολυθεματικά έργα
• Σχολείο αναζήτησης και ανάπτυξης τεχνικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων για παιδιά και ερασιτέχνες.
• Μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου EDN(European DanceHouses Network)
Πρωταρχικός του στόχος παραμένει η πλαισίωση και υποστήριξη νέων ή αναδυόμενων χορογράφων, στο διάστημα που αναζητούν και αρθρώνουν τον δικό τους ‘χορογραφικό λόγο’, καθώς και η καλλιέργεια και διεύρυνση του κοινού του χορού .
Από τον Απρίλιο του 2006, σε συνεργασία με τους τοπικούς και διεθνείς εταίρους του (European Dancehouses Network και modul dance European Programme), το Kέντρο θέτει και υπηρετεί έναν νέο στόχο: να υποστηρίξει και να δώσει χώρο σε όλα τα στάδια της χορογραφικής διαδικασίας: την έρευνα, τη φιλοξενία του καλλιτέχνη, την παραγωγή, παρουσίαση και προβολή του έργου του, την κινητικότητά του σε διεθνές επίπεδο.

Βασικό άξονα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Κέντρου αποτελεί η Ερασιτεχνική Σχολή Χορού, που, μαζί με το παράρτημα Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών, αριθμεί πάνω από 500 μαθητές, παιδιά και ενήλικες. .
Το Κέντρο Ντάνκαν ιδρύθηκε το 1980 από το Δήμο Βύρωνα και βρίσκεται στην Αθήνα, στο λόφο της Αύρας ή Κοπανά. Στεγάζεται σε ένα μοναδικής ιστορικής αξίας και αρχιτεκτονικής ιδιαιτερότητας κτίριο, το οποίο σχεδιάστηκε και κτίστηκε το 1903 από τον Ραϋμόνδο Ντάνκαν, αδελφό της Ισιδώρας Ντάνκαν, σύμφωνα με τα πρότυπα του Ανακτόρου του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες.
Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους διεθνώς χώρους που έχουν χτιστεί ειδικά για το χορό και, 100 χρόνια μετά, τον χορό καλλιεργούν ακόμα.

Ο Δήμος Βύρωνα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα διεθνών οργανισμών και τιμώντας το έργο και την προσφορά της Ισιδώρας Ντάνκαν στην πολιτιστική ζωή και ιστορία της Ελλάδας, ανέλαβε την αναστήλωση του κτιρίου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το 1992.

Έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ανήκει στο Δήμο Βύρωνα και διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τη Ρένα Παπαγεωργίου