Σταθερή ομάδα εκφραστικής γραφής

Statheri omadaΜια ομάδα με στόχο την αυτογνωσία και την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων μέσω του γραπτού λόγου.

Η ομάδα θα είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι συναντήσεις θα γίνονται μέσω Skype μέσα σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης.

Θα πραγματοποιείται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο του 2015 κι ενδιάμεσα θα δίνονται γραπτές ασκήσεις και αναγνώσματα για το σπίτι.

Τι είναι η εκφραστική γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας. Από τα μεγαλύτερα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι πολύ οικονομική, καθώς απ’ τη στιγμή που θα μάθει κανείς τις ασκήσεις και τεχνικές, στη συνέχεια θα μπορεί να τις εφαρμόζει μόνος του για την υπόλοιπη ζωή του. Με ένα χαρτί και μολύβι ή έναν υπολογιστή θα έχει για πάντα μαζί του τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο: τον εαυτό του.

Κάνει για μένα;
Αν θέλεις:

  • Ν’ αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία
  • Να συμμετάσχεις σε μια σταθερή ομάδα στην οποία θα υπάρχει εχεμύθεια, αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης
  • Να εκφράζεις τις σκέψεις και τη γνώμη σου χωρίς το φόβο της κριτικής
  • Να μάθεις ν’ ακούς την εσωτερική σου φωνή
  • Να βρεις ισορροπία στη ζωή σου
  • Να μοιραστείς με άλλους το πάθος σου για γράψιμο

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα.

Γιατί, σημασία δεν έχουν τα γεγονότα γύρω μας, αλλά ο τρόπος που εμείς τα βλέπουμε, τα εκφράζουμε και τα επεξεργαζόμαστε.

Μπορώ να συμμετέχω;

Αν είσαι ενήλικας και θέλεις να βάλεις στη ζωή σου το γράψιμο, μπορείς να συμμετέχεις. Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Χρειάζεται να έχεις λογαριασμό στο Skype και να έχεις εγκατεστημένο το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου.
«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική κι εκφραστική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή. Γράφω διηγήματα και λογοτεχνία ντοκουμέντου.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος του International Association for Journal Writing, της ΕΣΗΕΑ, του Science View.

Για πάνω από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Είμαι δημιουργός του επιτυχημένου ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» (www.psychografimata.com) και ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Ψ-Χ.

Η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και διηγήματά μου σε συλλογές, περιοδικά και ιστοσελίδες.

Δείτε εδώ συνεντεύξεις κι ομιλίες μου. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ημέρες: Οκτώβριος 2015 – Μάιος 2016 τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα (στις αργίες κατόπιν συνεννοήσεως) – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρες: 6-9 μ.μ.
Διάρκεια: 3 ώρες
Κόστος: 35 €/μήνα
10% έκπτωση για άνεργους και φοιτητές

Email επικοινωνίας & αποστολής της αίτησης: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 8549865
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Δείτε περισσότερα στο www.ekfrastiki-grafi.gr

Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Statheri omada ekfrastikis grafis