Ανοιχτή ομάδα εκφραστικής γραφής

Statheri omada

ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 

Ομάδες με στόχο την αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη μέσω του γραπτού λόγου. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές εκφραστικής γραφής κι ημερολογιακής καταγραφής τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους ελεύθερα, χωρίς το φόβο της κριτικής.

Οι συναντήσεις θα γίνονται δύο φορές το μήνα στην Αθήνα ή μέσω skype, μέσα σε κλίμα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης.
Οι ομάδες θα είναι ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Τι είναι η εκφραστική γραφή  – Πώς δουλεύει;

Η εκφραστική γραφή είναι μια μέθοδος στην οποία το γράψιμο χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων.  Περιλαμβάνει συγκεκριμένες γραπτές τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος. Επίσης, μπορεί να βρει ισορροπία στη ζωή του, να εκφραστεί δημιουργικά και να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης  και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας. 

Κάνει αυτή η ομάδα για μένα;
Αν θέλεις:

  • Να βρεις ισορροπία στη ζωή σου
  • Ν’ αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία
  • Να μάθεις ν’ ακούς την εσωτερική σου φωνή
  • Να εκφράζεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου χωρίς το φόβο της κριτικής
  • Να συμμετάσχεις σε μια σταθερή ομάδα στην οποία θα υπάρχει εχεμύθεια, αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης
  • Να μοιραστείς με άλλους το πάθος σου για γράψιμο

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα.

Γιατί, σημασία δεν έχουν τα γεγονότα γύρω μας, αλλά ο τρόπος που εμείς τα βλέπουμε, τα εκφράζουμε και τα επεξεργαζόμαστε.

Μπορώ να συμμετέχω;

Αν είσαι ενήλικας και θέλεις να βάλεις στη ζωή σου το γράψιμο, μπορείς να συμμετέχεις. Δε χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία με τη συγγραφή.
«Γιατί μπορώ να σε βοηθήσω μ’ αυτό το εργαστήριο»

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και η εκφραστική γραφή συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία. 

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική κι εκφραστική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη δημιουργική γραφή. Γράφω διηγήματα και λογοτεχνία ντοκουμέντου.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος του International Association for Journal Writing, της ΕΣΗΕΑ, του Science View.

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση (ΕΡΤ), σε έντυπα (NEA, Ταχυδρόμος) και ιστοσελίδες, καθώς και στην ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Είμαι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης  Ψ-Χ.

Η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και διηγήματά μου σε συλλογές, περιοδικά και ιστοσελίδες.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Συχνότητα συναντήσεων: 2 φορές το μήνα
Οι μέρες και ώρες καθορίζονται από τη διαθεσιμότητας της ομάδας
Εγγραφές καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς

Μέρος: Αθήνα, Χολαργός (κοντά στο μετρό)
Για όσους δεν βρίσκονται στην Αθήνα θα δημιουργηθεί ομάδα μέσω skype

Κόστος: 50 €/μήνα
10% έκπτωση για άνεργους και φοιτητές

Email επικοινωνίας & αποστολής της αίτησης: expressive.writing@yahoo.com
Τηλέφωνο: 694 854 9865
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Statheri omada ekfrastikis grafis