Αν έχεις βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και είσαι γυναίκα άνω των 18 ετών, όπου κι αν μένεις στην Ελλάδα, εμείς στην ActionAid σε συνεργασία με τον οργανισμό Women οn Top, είμαστε εδώ. Θα σε ακούσουμε, θα συζητήσουμε και θα σχεδιάσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα για την προστασία και τη δικαίωσή σου, παρέχοντας σου δωρεάν νομική συμβουλευτική. Είτε έχεις σταθερή δουλειά είτε όχι, ακόμα και αν εργάζεσαι χωρίς σύμβαση, ακόμα και αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως στο πλαίσιο μιας συνέντευξης, μιας συνάντησης ή ενός ταξιδιού, μίλησέ μας.

Μέσα από συνεδρίες εξ αποστάσεως, μέγιστης διάρκειας τριών ωρών συνολικά, οι εξειδικευμένοι δικηγόροι της ομάδας μας θα σε συμβουλέψουν για τις επιλογές που έχεις και τις κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Αν χρειαστεί, μπορούμε να αναλάβουμε τη διαμεσολάβηση ή την εκπροσώπηση της υπόθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.
Συμπλήρωσε τη ΦΟΡΜΑ κι εμείς θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου.

Δεν είσαι μόνη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε τον Νοέμβριο του 2020, στην Ελλάδα το ποσοστό σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών κατά την εργασία είναι πολύ υψηλό με το 85% των γυναικών να το έχει υποστεί, με πολλές συνέπειες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Αν σου έχει συμβεί κι εσένα, να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη, αλλά ούτε και μόνη. Φαίνεται ότι συμβαίνει σε όλους τους χώρους εργασίας είτε κατά τη διάρκεια της δουλειάς είτε όχι, από συναδέλφους, προϊσταμένους, εργοδότες, πελάτες, συνεργάτες. Η εμπειρία της σεξουαλικής παρενόχλησης μας αφορά όλους και πρέπει να σταματήσει. Στο πλαίσιο της έρευνας, γυναίκες μάς μίλησαν για τις εμπειρίες τους. Τα στοιχεία που μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους έχουν απαλειφθεί.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της ActionAid εδώ