Συμβουλευτική ομάδα για γονείς

Το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. – μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα- σας γνωστοποιεί ότι δημιουργεί συμβουλευτική ομάδα για γονείς ατόμων με ψύχωση. Η ομάδα θα λειτουργήσει στα πλαίσια της ενημέρωσης και στήριξης ατόμων που συμβιώνουν με ψυχικά πάσχοντες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με ψύχωση ζουν μαζί με μέλη της οικογενείας τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονο στρες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους. Ευνόητο είναι, συνεπώς, πως η ομαλή συμβίωση και ισορροπία στην οικογένεια επιτυγχάνεται όχι μόνο με τη θεραπεία του ίδιου του ασθενούς αλλά, επίσης, με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων μελών στη θεραπευτική διαδικασία. Στόχος, επομένως, της συγκεκριμένης ομάδας είναι η κατανόηση και υποστήριξη των συγγενών.

Ειδικότερα, η ομάδα θα περιλαμβάνει:
– εκπαίδευση στις  ψυχικές διαταραχές
– ψυχολογική υποστήριξη
– συμβουλευτική
– ανάπτυξη δεξιοτήτων που διευκολύνουν την επικοινωνία
– αντιμετώπιση άγχους
– διαχείριση κρίσεων

Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα δύο φορές το μήνα, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.30-18.00, στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ.: Μεταμορφώσεως 23Α.

Συντονίστριες της ομάδας θα είναι οι ψυχολόγοι Ελένη Τσιντζήρα και Παναγιώτα Ποτουρίδου. Η παρακολούθηση της ομάδας είναι δωρεάν, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Τετάρτη 2/11/11 στο τηλέφωνο 24210 31993. 

Η πρώτη συνάντηση ορίζεται την Πέμπτη 3/11/11.

Κέντρο Ημέρας
Μεταμορφώσεως 23Α  Βόλος, Τ.Κ 38333
Τηλ.: 24210
31993, Fax.:24210 31991
Email:
k_hmeras@ otenet.gr