Συλλογικότητα και Αλληλεγγύη

Syllogikotita kai allileggiiΕίναι αισιόδοξο ότι στην Ελλάδα της κρίσης αναδύονται µικρές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη, το περιβάλλον, τον πολιτισµό, την εναλλακτική οικονοµία και την κοινοτική ανάπτυξη, με ανιδιοτέλεια, δηµοκρατικές αρχές και σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Μέσα από αυτές τις συλλογικές δράσεις, οι πολίτες αναζητούν νέα σηµεία επαφής και επικοινωνίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα. Η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μπορούν  να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ατομικών και συλλογικών φόβων, καλλιεργούν την αντοχή και την ανθεκτικότητα κάθε ατόμου και λειτουργούν ως παράγοντες άμυνας για την επιβίωση. Δεν στοχεύουν µόνο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής, αλλά και στην κριτική αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν στην κρίση και στη διαμόρφωση νέων αντιλήψεων, στάσεων και  πρακτικών.

 Σε αυτό το πλαίσιο, σε μια γειτονιά της Αθήνας, το Μετς, διοργανώνεται από τον τοπικό Σύλλογο «Αρδηττό» εκδήλωση, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Χαράλαμπου Πουλόπουλου «Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής», με θέμα:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου  2015, ώρα 20:00, στον πεζόδρομο της Χαρβούρη και Ευγενίου Βουλγάρεως, μπροστά στον Πολυχώρο του «Αρδηττού», στο Μετς.

Θα μιλήσουν οι:

Κώστας Αρβανίτης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ

Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Αν. Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης,  Δ.Π.Θ.

Έλλη Τριανταφύλλου, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ»