Πακέτο Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας
- Online
Πακέτο 6 Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας στην προνομιακή τιμή των 75€.
Σεμινάριο Νο 1: Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Κατάθλιψη & Αντιμετώπιση”
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 από τις 19:00 έως τις 21:00
Κόστος συμμετοχής: 20€
Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι η κατάθλιψη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Από επιδημιολογικές έρευνες υπολογίζεται ότι σήμερα το 6% περίπου του γενικού πληθυσμού πάσχει από κλινικά διαπιστωμένη κατάθλιψη, δηλαδή περισσότεροι από 350 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και 550 χιλιάδες στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάθλιψη κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως, από πλευράς απώλειας ζωής, αναπηρίας και κοινωνικής δυσλειτουργίας, ενώ προβλέπεται ότι το κατά το έτος 2020, θα καταλάβει την 1η θέση στις Δυτικές κοινωνίες.
Ποιες είναι οι μορφές της Κατάθλιψης που εμφανίζονται στον παιδικό, εφηβικό και ενήλικο πληθυσμό (Μείζων Καταθλιπτική Διαταραχή, Πένθος, Εμμένουσα Καταθλιπτική Διαταραχή – Δυσθυμία).
Με ποιους τρόπους μπορεί το άτομο να αντιμετωπίσει τα καταθλιπτικά συμπτώματα και να βελτιώσει τη διάθεσή του.
Πώς μπορούν οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι του ατόμου να ενισχύσουν την αλλαγή του;
Σεμινάριο Νο 2: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα“Μηχανισμοί Άμυνας”
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 18:30 έως τις 21:30
Κόστος συμμετοχής: 20€
• Άρνηση
• Παλινδρόμηση
• Διάσχιση
• Προβολή
• Αντισταθμιστική συμπτωματολογία
• Απώθηση
• Μετάθεση
• Διανοητικοποίηση
• Μετουσίωση
Σεμινάριο Νο 3: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα “Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας”
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, από τις 19:00 έως τις 21:00.
Κόστος συμμετοχής: 30€
Σεμινάριο Νο 4: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα “Κρίσεις πανικού & Αγχώδεις Διαταραχές”
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023 από τις 19:00 έως τις 21:00
Κόστος συμμετοχής: 30€
Κρίσεις πανικού & Αγχώδεις Διαταραχές
Εάν πραγματικά επιθυμείς να κάνεις μια αναδρομή της ζωής σου, να κοιτάξεις τον χρόνο πίσω, να ανακαλύψεις και να αναγνωρίσεις τις άπειρες δυνατότητές σου και παράλληλα να πάρεις νέα εφόδια και δώρα για τον υπόλοιπο δρόμο σου, τότε σε περιμένουμε σε αυτό το σεμινάριο!
Εάν είσαι από εκείνους που θεωρούν πως κάθε πρόβλημα, φέρνει και ένα Δώρο, μια νέα ευκαιρία, τότε έλα να αναλύσουμε μαζί αυτό το πρόβλημα και μαζί να πάρουμε το Δώρο που μας φέρνει!
Με νέα γνώση και κατανόηση, θα δεις πως κάθε νέα αρχή και κάθε νέος στόχος υποστηρίζεται από τη μεγάλη δυναμική που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα και πως είναι αδύνατον να αποτύχεις, όσο είσαι συνδεδεμένους με αυτό που πραγματικά είσαι.
Με τα ταλέντα, τις γνώσεις, τη δύναμη και τις αδυναμίες σου…
Και όλα αυτά είναι, που θα σφίξεις στην αγκαλιά σου και θα τα καλωσορίσεις με αγάπη γιατί ακριβώς είναι δικά σου και όλα αυτά είσαι εσύ!
Πάψε να περιμένεις να συμβεί…. έλα μαζί μας και δημιούργησε το!
*Γιατί εμφανίστηκε;
*Πότε;
*Τι θέλει να μας πει;
*Τι χρειάζεται να αλλάξουμε;
*Κάπου εκεί μέσα, υπάρχει ένα μήνυμα για εμάς.
*Μήπως πάντα ήθελες να φύγεις από τον γάμο σου, αλλά ποτέ δεν είχες την δύναμη να το κάνεις;
*Μήπως ποτέ δεν κατάφερες να ανεξαρτητοποιηθείς από την οικογένεια σου, γιατί όλοι εξαρτώνται ψυχικά και οικονομικά από σένα;
*Μήπως αρνείσαι να μεγαλώσεις και μέσα από τις κρίσεις πανικού παραμένεις παιδί χωρίς ευθύνες, αφήνοντας τους άλλους να σε φροντίζουν;
*Μήπως πάλι, έφτασες σε μια ηλικία που συνειδητοποιείς πως ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου πέρασε και έφυγε μέσα από τα χέρια σου;
Ό,τι και αν πραγματικά συμβαίνει, κοίταξε το κατάματα αντί να το κουκουλώνεις.
Σε αυτό το σεμινάριο λοιπόν θα μάθουμε πως η κρίση πανικού είναι ένας τρόπος του σώματος σου να εκφράσει εκείνο που νιώθει η ψυχή σου, ώστε να μην το μεταμορφώσει σε κάποια ασθένεια. Επίσης θα μάθουμε πως να μην την αποφεύγουμε, αντιθέτως να την κοιτάζουμε κατάματα, να μπαίνουμε μέσα της και να παίρνουμε τα δώρα της.
Σεμινάριο Νο 5: Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Διπολική Διαταραχή “
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από τις 19:00 έως τις 21:00.
Κόστος συμμετοχής: 30€
Οι διπολικές διαταραχές είναι μια ομάδα νευροβιολογικών διαταραχών , οι οποίες συνδέονται από ήπιες έως σοβαρές μεταβολές της διάθεσης, της γνωστικής λειτουργίας και της συμπεριφοράς. Η νόσος, που μερικές φορές ονομάζεται μανιο-κατάθλιψη κάνει τα άτομα να παρουσιάζουν έντονη συναισθηματική πτώση και άλλες φορές ακραία ανεβασμένη διάθεση Ταξινομείται ως διαταραχή της διάθεσης ή ως συναισθηματική διαταραχή, και έχει βιολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Τα διαστήματα των τρομερών μανιακών η καταθλιπτικών επεισοδίων μπορεί να οδηγήσουν σε διαζύγιο ,απώλεια της εργασίας, σε ελάττωση των ευκαιριών, απώλεια στέγης, εξάρτηση από αλκοόλ ή από ουσίες, τον τζόγο, και σε ταλαιπωρία των μελών της οικογένειας. Η σοβαρότητα και τα συμπτώματα μεταβάλλονται από επεισόδιο σε επεισόδιο και άτομα με την ίδια διάγνωση βιώνουν τη διαταραχή διαφορετικά, σε σημείο που κάποιες φορές η μόνη πιθανότητα για επιβίωση να είναι η εισαγωγή σε νοσοκομείο.
Με βάση την Αμερικάνικη Ψυχιατρική εταιρία οι διαγνωστικές κατηγορίες, ως μορφές της διπολικής νόσου είναι. Η κυκλοθυμία, η διπολική Ι και η διπολική ΙΙ.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ομάδες και παραμένουν ενεργά για κάποια χρονική στιγμή και μετά υποχωρούν. Η διάγνωση βασίζεται στην τεκμηρίωση ότι ένα άτομο μεταφέρεται από μια κατάσταση φυσιολογικής λειτουργικότητας σε μια περίοδο όπου εμφανίζεται μια ομάδα συμπτωμάτων και στη συνεχεία επανέρχεται στη φυσιολογική η στην σχεδόν φυσιολογική κατάσταση.
Στη παρούσα εισήγηση θα επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε τα επεισόδια προκειμένου να οδηγηθούμε στη πρόωρη, έγκαιρη διάγνωση και στη θεραπεία των διπολικών διαταραχών.
Βασικός θεραπευτικός στόχος είναι να σταματήσουν τα καταστροφικά συμπτώματα και να επιστρέψει ο ασθενής στο συνηθισμένο επίπεδο λειτουργικότητας.
Σεμινάριο Νο 6: Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα “Ανιχνεύοντας την Εξάρτηση μέσα στην Οικογένεια”
Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 από τις 18:30 έως τις 21:30
Κόστος συμμετοχής: 20€
Η οικογένεια προσφέρει δεσμούς αγάπης, όμως πολλές φορές καταλήγουν να γίνονται «δεσμά» μέσα από εξαρτητικές συμπεριφορές.
Μέσα από το σεμινάριο θα εντοπιστούν δυσλειτουργικές μορφές εξαρτητικών δεσμών, καθώς και ο τρόπος ανίχνευσης αλλά και
αντιμετώπισης μέσα από κλινικά παραδείγματα.
Θα εξεταστούν:
• Οικογένειες που αποπαιδώνουν
• Αντεστραμένοι ρόλοι
• Οικονομικές & συναισθηματικές εξαρτήσεις
• Γονεοποιημένα παιδιά
• Η εξάρτηση από ουσίες ως σύμπτωμα της δυσλειτουργικής οικογένειας
Το Σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές/ σπουδαστές Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας και άλλων Κοινωνικών επιστημών, σε γονείς,
εκπαιδευτικούς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το πακέτο σεμιναρίων εδώ :
Όλα τα σεμινάρια μας επαναλαμβάνονται κάθε δύο μήνες.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.” είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., επίσημο φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Κωδικός αδείας: Α.Π. ΕΟΠΠΕΠ: 56557 / 2017), πιστοποιημένο από την BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy) και συνεργάτης του NOCN, του μεγαλύτερου Βρετανικού Φορέα Πιστοποίησης, για το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών ψυχολογίας.
Επίσης, το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. κατέχει πιστοποίηση ποιότητας ISO 9001 και είναι αναγνωρισμένο από τον Σύλλογο Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ. (Ελληνική Εταιρεία Ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής – Εκλεκτικής Ψυχοθεραπείας).
Σε όλα τα σεμινάρια χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 1 (με την πιστοποίηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Παπανικολή 146, Χαλάνδρι
Τ: 215-5151681 – Κ: 6936504508
info@kethesy.gr





















