Εκδηλώσεις

Η θεραπευτική γραφή ως μέσο αναστοχασμού των περιστατικών – Πιστοποιημένο διαδικτυακό σεμινάριο για επαγγελματίες

  26 Φεβρουαρίου 2022 - 27 Φεβρουαρίου 2022
  Διεξαγωγή:
  • Online
  Λεπτομέρειες:

  “Δεν φτάνει να έχει κανείς μια εμπειρία προκειμένου να μάθει. Αν δεν γίνει αναστοχασμός πάνω σ’ αυτή μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα ή να χαθούν οι δυνατότητες εκμάθησης.»
  Graham Gibs

  Εισηγήτρια: Δήμητρα Διδαγγέλου, Ψυχολόγος, MSc, Ειδίκευση στη Θεραπευτική Γραφή

  Ο αναστοχασμός και η εποπτεία είναι απαραίτητα στοιχεία στην εξέλιξη όσων εργάζονται στον τομέα της ψυχικής και σωματικής υγείας, ώστε να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην πράξη.

  Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν με βιωματικό τρόπο τεχνικές της θεραπευτικής γραφής οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία αναστοχασμού και αυτο-εποπτείας.

  Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η επαγγελματική ανάπτυξη, η βελτίωση της σχέσης των επαγγελματιών με τους ασθενείς/πελάτες τους, η κατανόηση και η επεξεργασία των θεμάτων που προκύπτουν, η ανασκόπηση και ο αναστοχασμός των περιστατικών.

  Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/-ουσες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές μόνοι/-ες τους ή στο πλαίσιο της εποπτείας τους.

  Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο από τον επίσημο φορέα πιστοποίησης (σε διεθνές και εθνικό επίπεδο) Libero Asssurance και αποδίδει στους συμμετέχοντας μονάδες Continual Professional Development (CPD) και ECTS/ECVET.

  Απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής και σωματικής υγείας και συναφών επαγγελμάτων (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, γιατροί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, coachers, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φροντιστές κλπ).

  Το σεμινάριο δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει την εποπτεία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό εργαλείο.

  Είπαν για το σεμινάριο

  Πραγματικά για μένα ήταν μια πολύ χρήσιμη και απολαυστική εμπειρία αναστοχασμού των περιστατικών. Μας διδάξατε πολύ χρήσιμα θεραπευτικά εργαλεία. Βοηθούν στο να δημιουργηθεί μια συνεκτικότητα και μια συνοχή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και νιώθουμε τα πράγματα μέσα στο θεραπευτικό δωμάτιο αλλά και εκ των υστέρων κατά τη διάρκεια επεξεργασίας της συνεδρίας.”
  Ο.Α., Ψυχοθεραπεύτρια

  “Βρήκα το σεμινάριο εξαιρετικά βοηθητικό και διαφωτιστικό ως προς το τι είναι καλό να γράφω κάθε φορά. Είχα και την στιγμή της συγκίνησης μου, οπότε έγινε ιδιαίτερα βιωματικό όλο αυτό! Μαγικό!”
  Α.Χ., Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια

  “Το Σεμινάριο Αναστοχασμού, μέσα απ’ τις αστείρευτες δυνατότητες του γραψίματος, ενεργοποιεί τον εσωτερικό μας επόπτη και μας δίνει εργαλεία για την πιο αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματός μας στο χώρο της ψυχικής υγείας.”
  Τ.Α., Ψυχολόγος

  “Το περιεχόμενο του σεμιναρίου είχε πολύ ενδιαφέρον. Αποκόμισα γνώσεις και με βοηθήθηκα σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν μια δημιουργική διαδικασία. Ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία!”
  T.M., Κοινωνική Λειτουργός

  Τι είναι η Θεραπευτική  Γραφή  - Πώς δουλεύει;

  Στη θεραπευτική γραφή ο γραπτός λόγος χρησιμοποιείται ως κύριο μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων. Αναλόγως με το στόχο κάθε φορά, δίνονται οι κατάλληλες τεχνικές και ασκήσεις είτε σε ατομικές συνεδρίες είτε σε ομάδες. Επιστημονικές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι μια επιτυχημένη προσέγγιση για την ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία των ατόμων, με οφέλη σε ψυχο-σωματικό επίπεδο. Η θεραπευτική γραφή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ευρώπη.

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
  https://expressingmyself.gr/sichnes-erotisis/

  Βιογραφικό Εισηγήτριας

  Η Δήμητρα Διδαγγέλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο).

  Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε κι εξειδικεύτηκε στη Θεραπευτική Γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), κι  επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στην τραυματοθεραπεία CRM, στη συστημική θεωρία, στη βιβλιοθεραπεία, στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην καθοδήγηση διαλογισμού.

  Διδάσκει και οργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη θεραπευτική γραφή για επαγγελματίες στην ψυχική υγεία, το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην εκφραστική γραφή στην εκπαίδευση και στην κοινότητα και ομάδες εποπτείας εκφραστικής γραφής.

  Έχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είναι μέλος των: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Mental Health Europe, Lapidus International, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών για την Ευρώπη, Science View και ΕΣΗΕΑ.

  Είναι δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού ψυχολογίας Ψυχο-γραφήματα και του Ινστιτούτου Ψυχικής Έκφρασης.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  Σάββατο 26 Φεβρουαρίου,  17.00 -20.00μμ
  & Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, 10.00-13.00

  Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τις 31/1: 120 €
  Για δηλώσεις μετά τις 31/1: 150 €
  Έκπτωση 10% για δύο και παραπάνω άτομα που θα γραφτούν μαζί

  Στο κόστος περιλαμβάνεται το υλικό του σεμιναρίου

  Email επικοινωνίας: expressive.writing@yahoo.com
  Τηλέφωνο: 694 854 9865

  Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης και απονομής 10 μονάδων CPD & 0.3 ECTS/ECVET.

  Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

  Μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο: expressive.writing@yahoo.com

  ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ:
  www.expressingmyself.gr

  Στοιχεία επικοινωνίας
  Τηλέφωνο: 6948549865