Ψυχολογική στήριξη υπερχρεωμένων πολιτών

Ξεκίνησε, στα γραφεία της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) στην Αθήνα, η τακτική λειτουργία των ομάδων συμβουλευτικής – ψυχολογικής υποστήριξης των υπερχρεωμένων πολιτών, με την βοήθεια των ψυχολόγων – ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργάνωσης για εθελοντική παροχή των υπηρεσιών τους.

“Τόσο η δική τους ανταπόκριση, όσο και των μελών που δήλωσαν συμμετοχή, επιβεβαιώνει την μεγάλη κοινωνική ανάγκη δωρεάν παροχής τέτοιων υπηρεσιών και δικαιώνει την πρωτοβουλία της ΕΚΠΟΙΖΩ, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, όπου την ευθύνη των ομάδων αναλαμβάνει το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης των Γιατρών του Κόσμου ενώ σύντομα, η δράση αυτή θα επεκταθεί και στο παράρτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα”, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο παροχής συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης με την συνδρομή όσων προθυμοποιούνται να βοηθήσουν, αντιλαμβανόμενοι τις αδιέξοδες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα και επιπλέον αυτές τις ομάδες να αποτελέσουν και ομάδες ανταλλαγής πληροφοριών χρήσιμων στην καθημερινή ζωή, ομάδες αλληλοϋποστήριξης, συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και σημείο αναφοράς των μετεχόντων.

Το περιεχόμενο των ομάδων δεν είναι αυστηρά προσδιορισμένο εκ των προτέρων, αλλά θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες, που θα διαπιστώνονται στην πορεία λειτουργίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κάθε Τετάρτη 3-5 μ.μ. στο τηλ. 210-3304444 πληκτρολογώντας τα εσωτ. 106-107 (υπεύθυνες κ. Μικαέλα Χριστοδούλου και Λίλα Λιναρδάτου).

Πηγή: ΑΠΕ