Πώς να έρθω πιο κοντά στο έφηβο παιδί μου;

Χρόνος ανάγνωσης 3 ΄
Έφηβος: παιδί ή ενήλικας;
Έφηβος: παιδί ή ενήλικας;

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης Ψ-Χ

Εισηγήτριες:
Εύη Αβδελίδου, Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Υπ. Διδάκτορας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, ΜΑ, Υπ. Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου

Η εφηβεία είναι μία περίοδος στο ενδιάμεσο, γεμάτη από αλλαγές στο σώμα, ερωτήματα για το φύλο, τις σχέσεις και τη σεξουαλικότητα, αναζητήσεις ταυτότητας και κοινωνικού ρόλου. Πρόκειται για μια περίοδο που οι έφηβοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα επηρεάσουν την υπόλοιπη ζωή τους, όπως για τις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
Αυτή η περίοδος μπορεί να φέρει αλλαγές στη σχέση με τους γονείς και τον κοινωνικό περίγυρο και να κυριαρχούν οι συγκρούσεις, οι εντάσεις, ο θυμός ή η απόσυρση.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει 7 εβδομάδες και κατά τη διάρκειά του θα επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε την διαδικασία (και μεγάλη περιπέτεια) της εφηβείας και θα συζητήσουμε κάθε ζήτημα που απασχολεί εσάς και τους εφήβους σας.

Θα εξεταστούν θέματα όπως:

  • Η φυσιολογία της εφηβείας
  • Οι αλλαγές στο σώμα
  • Η σεξουαλικότητα
  • Ο επαγγελματικός προσανατολισμός
  • Η επιθετικότητα και η παραβατικότητα
  • Οι εξαρτήσεις από ουσίες και το αλκοόλ
  • Οι διατροφικές διαταραχές
  • Η κατάχρηση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών

…Αλλά και όποιο άλλο θέμα μπορεί ν’ απασχολεί τους συμμετέχοντες.

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα και μπορεί να συμμετέχει κανείς απ’ όπου κι αν βρίσκεται.

Γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε μ’ αυτό το εργαστήριο

Είμαι η Εύη Αβδελίδου, φιλόλογος και ψυχολόγος, με ειδίκευση στην Σχολική Ψυχολογία (MSc, E.Κ.Π.Α.). Είμαι Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Παιδ. Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης, με θέμα τη χρήση του κινηματογράφου στη σχολική τάξη. Παρέχω υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής, ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, ιδιωτικά, σε παιδιά, εφήβους, γονείς και αναδυόμενους ενήλικες. Το παρόν διάστημα εκπαιδεύομαι στην Τραυματοθεραπεία- EMDR. Είμαι συνεργάτης της Α.Μ.Κ.Ε. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ, επιδοτούμενης από το Ίδρυμα Νιάρχος. Η θεραπευτική και ερευνητική μου εμπειρία περιλαμβάνει διάφορα πλαίσια (Κ.Κ.Ψ.Υ. Δήμου Βύρωνα-Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Παιδικά χωριά SOS, Αρσάκεια Σχολεία, Σχολική Ψυχολόγος για 2 χρόνια σε δημόσια σχολεία- Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Επιστημονικές εργασίες μου έχουν δημοσιευτεί σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και συγγράμματα. Έχω σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους και άρθρα μου σχετικά με την Ψυχολογία και τον Κινηματογράφο έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Είμαι η Ελεάνα Πανδιά επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία. Κάνω το διδακτορικό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με κοινή εποπτεία από το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με θέμα την εφηβεία και τη χρήση του διαδικτύου. Έχω εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δομές πολιτισμού συντονίζοντας προγράμματα δραστηριοτήτων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ως καθηγήτρια Κλινικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας σε φροντιστήριο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως συντάκτης σε διαδικτυακά περιοδικά. Από το 2013 συνεργάζομαι με το εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργικότητας του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φέτος διδάσκω μαζί με άλλες δυο υποψήφιες διδάκτορες υπό την εποπτεία του καθηγητή μας, το μάθημα Επικοινωνία και Παιχνίδι στο ίδιο τμήμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνία έναρξης: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Διάρκεια: 7 εβδομάδες

Κόστος: 20 ευρώ/εβδομάδα για εγγραφές μέχρι τις 10  Φεβρουαρίου
Μετά τις 20 Φεβρουαρίου: 25 ευρώ/εβδομάδα
Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε δόσεις

Έκπτωση 10%  σε περιπτώσεις που γράφονται 2 ή περισσότερα άτομα μαζί

Email για κρατήσεις: seminaria@psy-che.gr
Τηλέφωνα για πληροφορίες: 697 411 6445 (Εύη Αβδελίδου)

6977 500 954  (Ελεάνα Πανδιά)

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο:  seminaria@psy-che.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δείτε περισσότερα εδώ:
http://psy-che.gr/836/pos-na-ertho-pio-konta-sto-efivo-pedi-mou/

 

Διοργάνωση

psy-che-2