“Όταν το σώμα μιλάει”

Παρουσίαση βιβλίου Public_Susana Abigador

12/12/2013 και ώρα 19.15

στο Public Συντάγματος
Παρουσίαση βιβλίου ‘Όταν το σώμα μιλάει”

Το σώμα είναι το κουκούλι της ψυχής. Πλάθοντας με την κίνηση το περίβλημα, αφήνεις την ψυχή να πετάξει. Κι εκείνη, επιστρέφοντας, σου προσφέρει βαθιά αρμονία.

Έτσι, η κίνηση προκύπτει αβίαστα και φυσικά!
Τι αγαλλίαση! Τι μελωδία!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΙΛΑΕΙ
Μεθοδολογία και Ασκήσεις
για τη σωματική έκφραση
της Susana Noemi Abigador

Ένα βιβλίο με ασκήσεις;
Με ασκήσεις που ξεπερνούν τα όρια του σώματος.
Ένα εγχειρίδιο για το πώς και το γιατί κάθε άσκησης.
Ένα σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα.
Η σωματική έκφραση ως εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά.

Η Susana Noemi Abigador, εκπρόσωπος της “Expresion Corporal” (Σωματική Έκφραση) στην Ελλάδα έφτασε στη χώρα μας εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της. Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και αποκρυστάλλωσε τη σωματική έκφραση, και τώρα μας την προσφέρει γενναιόδωρα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της. Με τον μοναδικό της τρόπος θα μας ξεναγήσει στο έργο της.

Η Ρέα Καραγεωργίου, Ψυχοπαιδαγωγός-Δραματοθεραπεύτρια θα μιλήσει για τη σημασία της σωματικής έκφρασης στην αυτογνωσία, καθώς και το ρόλο της στη δημιουργία λειτουργικών διαπροσωπικών σχέσεων.

Η Ζωή Γυφτάκη, Παιδαγωγός-Καθηγήτρια θεατρικής δράσης θα συζητήσει για τον ρόλο της σωματικής έκφρασης στην παιδική ηλικία και την παιδαγωγική της αναγκαιότητα.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε κάθε επαγγελματία δάσκαλο, νηπιαγωγό, εμψυχωτή, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή, θεατρολόγο που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το ταξίδι στη σχέση «ψυχή-σώμα-έκφραση».