«Ο Ανεξερεύνητος Εαυτός»

anexerevnitos eaftosΣυντονίστρια: Σοφία Μιχαλοπούλου, Εικαστική θεραπεύτρια

Ο τίτλος «Ανεξερεύνητος Εαυτός» υποδηλώνει ότι ο λεγόμενος φυσιολογικός άνθρωπος γνωρίζει πολύ λίγο τον εαυτό του. Οι περισσότεροι από εμάς συγχέουν την αυτογνωσία με την γνώση της συνειδητότητας εαυτού. Όποιος έχει συνείδηση του «Εγώ» θεωρεί δεδομένο ότι γνωρίζει τον εαυτό του. Το «Εγώ» όμως γνωρίζει μόνο τα δικά του στοιχεία και το ασυνείδητο που καταλαμβάνει την πλατύτερη ζώνη συνήθως παραμένει ανεξερεύνητο.

Συχνά κατηγορούμε το στρες (γενικό και αόριστο) για την εμφάνιση μιας ασθένειας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή είναι γεμάτη βάσανα, απογοητεύσεις, πίκρες. Το σώμα του νεογέννητου και του μικρού παιδιού είναι χαλαρό. Σφίγγει όσο μεγαλώνει τόσο για να μπορέσει να σταθεί όρθιο όσο και για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη ζωή. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ο ανεξερεύνητος εαυτός είναι ένα ευρύτατο πεδίο αλλά ο δρόμος είναι ένας.

Η ανακάλυψή του.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 25/10/2014 και Κυριακή 26/10/2014

Ώρες: 10:00-16.30

Κόστος: 130€  100€ 

H Μιχαλοπούλου Σοφία, Εικαστική Θεραπεύτρια είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Perugia και απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία καθώς και στην Gestalt Therapy. Έχει συνεργαστεί με την ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ διδάσκοντας κουκλοθέατρο, κεραμική, κατασκευές, μάσκα και σχέδιο σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, αναλαμβάνοντας παράλληλα ομάδες ως Εικ. Ψυχοθεραπεύτρια, έχει διδάξει σε σχολές νηπιαγωγών και σε δημοτικά προγράμματα ιστορία της Τέχνης, σχέδιο και κατασκευές. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας.