Ο Αυθεντικός Εαυτός ως Θεραπευτικό Εργαλείο

Αυθεντικός ΕαυτόςΤο Gestalt Institute of San Francisco σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή
διοργανώνει στα πλαίσια του μονοετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της θεραπείας Gestalt

Βιωματικό & Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ψυχοθεραπείας Gestalt

Ο Αυθεντικός Εαυτός ως Θεραπευτικό Εργαλείο 

«Όταν κάποιος περάσει το στρώμα της έκρηξης, τότε βγαίνει στην επιφάνεια ο αυθεντικός άνθρωπος, ο αληθινός άνθρωπος… ο οποίος είναι ικανός να βιώνει και να εκφράζει τα συναισθήματά του»

Fritz Perls

Εισαγωγική παρουσίαση: Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 20.00

Είσοδος Ελεύθερη 

Σεμινάριο:

Παρασκευή 15 –  Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τόπος Διεξαγωγής:   Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός) 

με τον Morgan Goodlander, ΜΑ – Διευθυντή Gestalt Institute of San Francisco

Το σεμινάριο και η ομιλία γίνονται στα αγγλικά με μετάφραση στα ελληνικά.

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ολοένα καινούργιες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι βασικός παράγοντας σε κάθε ψυχοθεραπευτική διαδικασία είναι η σχέση ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο . Αν όντως αυτό αληθεύει, τότε αξίζει να αναρωτηθούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ψυχοθεραπευτή και κατ’ επέκταση οι ποιότητες της σύνδεσης που κάνουν μία σχέση θεραπευτική.

Η αυθεντικότητα αποτελεί μία από τις πρωταρχικές ποιότητες: Ο αυθεντικός μας εαυτός είναι ένα εξαιρετικά παραγωγικό εφόδιο για τη δημιουργία βαθύτερων και ουσιαστικότερων σχέσεων. Καθώς συνειδητοποιούμε ότι η αυθεντικότητα είναι το πιο άμεσο και φυσικό θεραπευτικό εργαλείο στην κατοχή μας, ανοίγεται μία ολοκαίνουργια διάσταση αποτελεσματικών θεραπευτικών παρεμβάσεων και θεραπευτικής στάσης. Ανακαλύπτουμε ότι οι απλές στιγμές υπαρξιακής αλήθειας μπορούν να πυροδοτήσουν σημαντικές αλλαγές.

Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να μεταμορφωθούν είναι να γίνουν αυτό που ήδη είναι! Αυτό είναι ένα μυστικό της Gestalt για την άμεση και μόνιμη αλλαγή. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να κόψουμε ταχύτητα, να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και να ρισκάρουμε να τον αγκαλιάσουμε ολοκληρωτικά: επιτρέποντας τη δική μας αυθεντικότητα, ανοίγουμε τον χώρο και για την αυθεντικότητα των άλλων.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυθεντική στιγμή σαν μία γέφυρα σύνδεσης με τις βαθύτερες ανάγκες των θεραπευόμενων. Θα εξερευνήσουμε σε βάθος και θα ξεδιαλύνουμε το τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει το να είναι κάποιος αυθεντικός, ώστε να μπορέσετε να ενσωματώσετε την αυθεντικότητα έμπρακτα και άμεσα στις συνεδρίες σας και κατ’ επέκταση στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Θα εστιαστούμε επίσης στο πώς η σωματική μας παρουσία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αυθεντικής σύνδεσης. Τα σώματά μας λειτουργούν σαν κεραίες που ανιχνεύουν τη θεραπευτική ενέργεια όχι μόνο μέσα από τις λέξεις αλλά -εξίσου αν όχι πιο σημαντικά- από τη γλώσσα του σώματος, το βλέμμα μας, τη ζωτική μας ενέργεια και το επίπεδο παρουσίας και αυθεντικότητάς μας.

Στόχοι του Σεμιναρίου
Το σεμινάριο είναι 80% βιωματικό και 20% θεωρητικό.
Πιο συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν:

  • Τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει το να είναι κανείς αυθεντικός
  • Πώς να χρησιμοποιούν το σώμα τους ως μέσο ανίχνευσης και έκφρασης της αυθεντικής τους παρουσίας
  • Πώς να ενσωματώνουν τον αυθεντικό τους εαυτό για τη δημιουργία εμπιστοσύνης και θεραπευτικής συμμαχίας
  • Πώς να εστιάζουν πρώτα στη θεραπευτική σχέση κι έπειτα στα προβλήματα των θεραπευόμενων
  • Πώς να χρησιμοποιούν το χιούμορ ως θεραπευτικό εργαλείο
  • Πώς να εμπεριέχουν τους θεραπευόμενους σε ένα σωματικό επίπεδο

Απευθύνεται σε

  • Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας

(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)

  • Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Κόστος Συμμετοχής:
€270  [€250 – Προεγγραφή, Φοιτητές,]
Ο Εκπαιδευτής

Ο Morgan Goodlander άρχισε την εκπαίδευσή του στη θεραπεία Gestalt το 1978, στο Gestalt Institute of New Orleans. Ύστερα από δέκα χρόνια ομαδικής δουλειάς και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου και ίδρυσε το Gestalt Institute of Santa Cruz. Το 1998 έγινε διευθυντής του Gestalt Institute of San Francisco καθώς και διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης  Esalen Institute, εκεί που άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και ο Perls ανέπτυξε μέσω των σεμιναρίων του τη θεραπεία Gestalt.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές, όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον John Soper από το Esalen Institute και τον Masa Momotake από την Ιαπωνία. Επιπρόσθετα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διοικητικό προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερο από 6 χρόνια.

Διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε πολλές χώρες και τελευταία εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής

Τηλ. 2155209533 Κιν.  6974789554

Email: gestaltnetworkgreece@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/GestaltInstituteOfSanFranciscoGreece?fref=ts