Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας

logoΜετά την επιτυχία του Προγράμματος και την εξαιρετική ανταπόκριση που βρήκε πέρσι, η Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας ανοίγει και φέτος τις πύλες της για να υποδεχτεί κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως μορφωτικού υπόβαθρου, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας κ.τ.λ.

To Πρόγραμμα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής Ελλάδας (ΙΑΨ), στα πλαίσιο της δράσης «Επιμόρφωση Πολιτών στις Κοινωνικές Επιστήμες».

Την επιστημονική ευθύνη του Προγράμματος έχουν αναλάβει η Κασσάνδρα Πήτερσεν, Ψυχολόγος – Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια και o Αδάμ Χαρβάτης, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΙΑΨ.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα ψυχολογίας και η κριτική διάδοση της ψυχολογικής γνώσης. H «Λαϊκή Σχολή Ψυχολογίας» απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι απαραίτητα στους επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας (χωρίς βέβαια και να τους αποκλείει).

Το κόστος του παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή του από ανθρώπους ποικίλων οικονομικών δυνατοτήτων.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο πρώτο (χειμερινό) εξάμηνο του 2015-2016 περιλαμβάνεται το εξής μάθημα – εργαστήριο:

Μάθημα  «Ψυχολογία της Ταυτότητας και των Σχέσεων»

1η εκπ/τική συνάντηση 3/ 11 Αποτελεσματική επικοινωνία
2η εκπ/τική συνάντηση 10/ 11 Τελειότητα: κριτική προσέγγιση μιας κοινωνικής κατασκευής
3η εκπ/τική συνάντηση 24 / 11 Ιστορίες επαγγελματικής ανάπτυξης
4η εκπ/τική συνάντηση 1  / 12 Οι τακτικές του Άγχους και στρατηγικές αντιμετώπισης: μια συνέντευξη που θα συζητηθεί…
5η εκπ/τική συνάντηση 8 / 12 Σχέσεις γονέων παιδιών
6η εκπ/τική συνάντηση 15 / 12 Σχέσεις Φιλίας : ιστορίες και ταυτότητες
7η εκπ/τική συνάντηση 22 / 12 Σώμα & Ταυτότητα: το παράδειγμα της Βουλιμίας
8η εκπ/τική συνάντηση 12 / 1 Αναστοχασμός και Αξιολόγηση προγράμματος από τους συμμετέχοντες

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν εισηγήσεις από τους εισηγητές, γραπτό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, διαμόρφωση υλικού / λευκώματος εργασίας από τους συμμετέχοντες, βιωματικές ασκήσεις.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:

 Δρ. Αδάμ Χαρβάτης, ψυχολόγος, διευθυντής και υπεύθυνος σπουδών του Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής.

Κασσάνδρα Πήτερσεν, ψυχολόγος, αφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής.

ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ:

Το μάθημα εργαστήριο θα γίνεται κάθε Τρίτη 5.30 – 8.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Ερμού («Ενώ» Καφέ Μπαρ), Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 3-11-2015 και τελειώνει στις 12-1-2016. 

ΚΟΣΤΟΣ: 70 ευρώ για 8 τρίωρες συναντήσεις

Πληροφορίες:              

 6977-186936,    narrativetherapygr@gmail.com