Καλλιόπη Κεραμιδά

Μότο μου είναι:              «Στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο» Robert Louis Stevenson
Μότο μου είναι:
«Στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο» Robert Louis Stevenson

Η Καλλιόπη Κεραμιδά γεννήθηκε το  1982 στην Αθήνα.  Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας με κατεύθυνση Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος του Μ.Δ.Ε.. του τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο: «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της».

Η μεταπτυχιακή της εργασία με θέμα « Σύγχρονες Μέθοδοι Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας», αφορά τη μελέτη των κύριων μορφών εγκληματικότητας και της εξέλιξής τους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, τη διερεύνηση των παραγόντων και των διαδικασιών που τις δημιουργούν και τέλος τις μεθόδους της Αντεγκληματικής Πολιτικής για την πρόληψη και την Καταστολή του εγκληματικού φαινομένου.

Έχει κάνει την Πρακτική της άσκηση στο Τμήμα 18ΑΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, έπειτα πραγματοποίησε έρευνα στις φυλακές ανηλίκων στην Αυλώνα προκειμένου να την παρουσιάσει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εγκληματολογίας στη Μπολόνια της Ιταλίας το 2007 και έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε ΜΚΟ  που είχαν ως στόχο την   αντιμετώπιση και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων με στόχο την εκμετάλλευσή τους.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα, εργάστηκε για την ιδιωτική εταιρεία ATHENS OLYMPIC BROADCASTING στη θέση του Liaison Officer, κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης από την εν λόγω εταιρεία.

Εν συνεχεία, εργάστηκε στο media shop ‘’ινκαμ ‘’ στο τμήμα διακίνησης διαφημιστικών εντολών  για 2 χρόνια, όπου συνεργάστηκε με μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες όπως η Spot Thompson, η MASS, η Bold Odilgvy κλπ.

Η μεγαλύτερή της σε χρονική περίοδο συνεργασία ήταν 9 έτη με την εταιρία Techem Energy Contracting Hellas Ltd,  που ανήκει στο χώρο της Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών ως Διοικητική Βοηθός. Κατόπιν σχετικής επαγγελματικής κατάρτισης, ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων .

Το τελευταίο διάστημα απέκτησε εμπειρία στην παραγωγή σποτ, ενώ παράλληλα έχει γράψει και σενάρια για μικρού μήκους σποτ.

Τα Social Media,  είναι ο χώρος ο οποίος τη βοηθάει να μεταφέρει πληροφορίες και να μοιράζεται τις γνώσεις της με τους συνδεδεμένους με αυτήν.