Ισορροπώντας τις αντιθέσεις

Isorropontas tis antitheseisΣεμινάριο Χοροθεραπείας

με τις Τόνια Δάκου και Έλενα Καραμπούλα

4-5 Ιουνίου 2016

Η ισορροπία είναι μια δυναμική κατάσταση, που απαιτεί μικρές προσαρμογές, ευελιξία, ενεργή παρουσία στο εδώ και τώρα, και διάθεση για πειραματισμό. Σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, συχνά αυτή η ισορροπία είναι επισφαλής. Σε αυτό το σεμινάριο χοροκινητικής θεραπείας θα μας απασχολήσουν οι δύο πόλοι, οι αντιθέσεις και ο δρόμος προς την ισορροπία. Με εργαλεία μας την κίνηση, τον χορό, τον λόγο, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι θα κινηθούμε και θα επικοινωνήσουμε μέσα σε ένα ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον. Αντλώντας από την γνώση που ήδη υπάρχει στο σώμα μας θα εξερευνήσουμε βιωματικά καταστάσεις αστάθειας και σταθερότητας, θα κινηθούμε αντιθετικά και θα ανακαλύψουμε τα δικά μας σημεία ισορροπίας. Το σεμινάριο θα συντονίσουν οι χοροκινητικές θεραπεύτριες Τόνια Δάκου (MΑ Dance Movement Therapy, UAB Barcelona) και Έλενα Καραμπούλα (MΑ Dance Movement Therapy, UAB Barcelona).

Η Τόνια Δάκου εκπαιδεύτηκε στην προσέγγιση της  Χοροκινητικής Θεραπείας σε επίπεδο Μάστερ (MA in Dance Movement Therapy) στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UAB), όπου σπούδασε με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, διπλωματούχος καθηγήτρια χορού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού «Στιγμή». Στην Αθήνα έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Κέντρο Ημέρας Ανέλιξη, το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων,  το νοσοκομείο ημέρας του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. κα.

Η Έλενα Καραμπούλα είναι Χοροθεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy), απόφοιτη του πανεπιστημίου Autonoma της Βαρκελώνης (Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στη Θεραπευτική Μονάδα για παιδιά με Αυτισμό του Ε.ΚΕ.ΨΥΕ και διατηρεί συνεργασία με την εταιρεία Ψυχολογικών Υπηρεσιών Άερτον.

Ημερομηνίες: Σάββατο 4 Ιουνίου 18.00-21.00 και Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 11.00-14.00

Διεύθυνση: Σχολή χορού MOTUS, Αριστείδου 8 Χολαργός (μετρό στάση Νομισματοκοπείο),τηλ:210.65.60.713, http://motus.gr

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: ως 2 Ιουνίου στο  dance@motus.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: Τόνια Δάκου τηλ. 6948272658 email: antoniadakou@hotmail.com 

Έλενα Καραμπούλα  τηλ. 697797664 email: ekarampls@yahoo.gr