Εισαγωγικός κύκλος σεμιναρίων Χοροθεραπείας 2016-2017

isagogikos-kiklos-seminarion-chorotherapias-2016Ο κύκλος αυτός απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να συμμετάσχουν στο Τριετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας. Επίσης, σε άτομα που ασχολούνται με τους τομείς της ψυχικής και σωματικής υγείας, την εκπαίδευση, τις τέχνες, τις θεραπείες μέσω τεχνών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη χοροθεραπεία, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν προηγούμενη εμπειρία. Ο εισαγωγικός κύκλος σεμιναρίων χοροθεραπείας δεν είναι εκπαιδευτικός και δεν αποτελεί επαγγελματική κατάρτιση.

Β΄ Σεμινάριο : Ο ρυθμός που “ξυπνάει” την ψυχή και το σώμα

Η προσέγγιση της Πρωτόγονης Έκφρασης

Υπάρχει ωραιότερη ιστορία από αυτήν που διηγείται ο χορός στον χορευτή;  Ας διηγηθούμε λοιπόν χορεύοντας τις προσωπικές και συλλογικές μας ιστορίες.

Η δυναμική του ρυθμού, το άκουσμα των κρουστών, η σχέση με το έδαφος, η απλότητα των κινήσεων, η χρήση της φωνής, το παιχνίδι, η εμπειρία της μετουσίωσης, η επανάληψη και η επιτάχυνση, η δυναμική της ομάδας είναι κάποια από τα βασικά θεραπευτικά εργαλεία της Πρωτόγονης Έκφρασης. Τα εργαλεία αυτά θα μας δώσουν τη δυνατότητα, σε ένα πρώτο επίπεδο, να ξαναβρούμε την ενέργεια και τη χαρά του κινούμενου σώματος , να νιώσουμε την ψυχοσωματική ενότητα, να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μια γλώσσα μη-λεκτική, η οποία μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε την αυθεντικότητα στην προσωπική κίνηση, να αποφορτίσουμε δημιουργικά τις εντάσεις και να συμβολίσουμε τους πόθους μας.  

Εισηγήτριες

Αλέξια Μαργαρίτη, PhD, GDTR Sr, Καθηγήτρια Χορού,  Χοροθεραπεύτρια

Νατάσα Σμυρλή, GDTR Sr, Χοροθεραπεύτρια  

Ημερομηνίες

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, 11:00-17:00

Κόστος

100,00 ευρώ

Χώρος διεξαγωγής

Σχολή Χορού Footsteps, Γρηγορίου Ξενόπουλου 17, Νεό Ψυχικό, στον 3ο όροφο. 

Εγγραφή & Πληροφορίες

Υπεύθυνη εγγραφών : Τόνια Δάκου

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 67 43 149 (καθημερινά 8:00-12:00 εκτός Τετάρτης. Η γραμματεία θα παραμείνει κλειστή 24-31 Δεκεμβρίου)

e-mail : dancetherapy@gadt.gr

ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 2016-2017

Γ΄ Σεμινάριο : 1 & 2 Απριλίου 2017*

Εισηγήτρια : Μαρία Αρτέμη, MA, R-DMT, GDTR Sr, Χοροθεραπεύτρια

Δ΄ Σεμινάριο : 6 & 7 Μαΐου 2017*

Εισηγήτριες : Αλέξια Μαργαρίτη, PhD, GDTR Sr, Καθηγήτρια Χορού,  Χοροθεραπεύτρια

                         Νατάσα Σμυρλή, GDTR Sr, Χοροθεραπεύτρια  

* Οι παραπάνω ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για τις αλλαγές αυτές θα ενημερώνεσθε ένα μήνα πριν.                                 

 Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας 

Τηλ. 210 67 43 149

dancetherapy@gadt.gr    

www.gadt.gr