Εισαγωγή στην Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία. Οι βασικές έννοιες και πρακτικές στην πράξη

narrativetherapy anoixti ekdilosiΜε τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Αφηγματικής Θεραπείας συνεργάτη του Dulwich Centre Αφηγηματικής θεραπείας Αδάμ Χαρβάτη, ψυχολόγο, MSc, PhD

Η Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία είναι μία προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, η οποία έχει επηρεάσει ριζικά τη γενικότερη συζήτηση και τις θεραπευτικές αντιλήψεις για την ταυτότητα των ανθρώπων και την αλλαγή. Διαπνέεται από σεβασμό στα πρόσωπα και βοηθά τους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με τις ικανότητες και αξίες τους. Έτσι αντιμετωπίζουν συνεργατικά τα προβλήματα και μπορούν να προχωρήσουν στις προτιμώμενες κατευθύνσεις της ζωής τους. Είναι μία ψυχοθεραπευτική μέθοδος πρακτική, κατάλληλη για την αντιμετώπιση δύσκολων και προκλητικών καταστάσεων στην ψυχοθεραπεία.

Μία κατατοπιστική εισαγωγή (με παραδείγματα και ευχάριστο τρόπο) θα γίνει:

α) στην ΑΘΗΝΑ:  την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου,  7.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ. ,  στο Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών,  Βενιζέλου 80, Νεα Σμύρνη  (Στάση Τραμ: Αγία Παρασκευή) 

β) στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου,  7.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ.

Ξενοδοχείο “THE EXCELSIOR”, Κομνηνών 10 κ’ Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας. Εισηγητής θα είναι ο Δρ. Αδάμ Χαρβάτης, ψυχολόγος, εκπαιδευτής αφηγηματικής ψυχοθεραπείας, συνεργάτης του Dulwich Centre της Αυστραλίας. Το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας εδώ και επτά χρόνια εκπαιδεύει επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και κοινοτικής πρακτικής σε αυτή τη μέθοδο, σε συνεργασία με το Dulwich Centre της Αυστραλίας που δημιούργησε την Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία. Το φθινόπωρο ξεκινά ο νέος κύκλος εκπαίδευσης που οδηγεί στον τίτλο του Αφηγηματικού Ψυχοθεραπεύτή, αναγνωρισμένου απο το Dulwich Centre. Το πρόγραμμα είναι μέρος του μεταπτυχιακού προγράμματος Master Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι οικονομικό, σύντομο και ουσιαστικό (με διεθνείς εκπαιδευτές και αναφορές επίσης στην αφηγηματική κοινοτική πρακτική).

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.narrativetherapy.gr και στo τηλέφωνο 6955-103581.

Πληροφορίες: www.narrativetherapy.gr

 6977-186936, 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com