Ημερίδα για τον Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying)

Hmerida Bullying Mitropolitiko Kollegio-boroΤο boro.gr της Άννας Δρούζα και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το Bullying το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 10:00 – 14:00, στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι]. Κορυφαίοι επιστήμονες θα δώσουν απαντήσεις στο κοινό για ένα φλέγον θέμα της εποχής μας! 

Οι επιπτώσεις του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία επιμένουν στην ενήλικη ζωή, με τα θύματά του να έχουν έως εξαπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Ποσοστό 8, 5% των εφήβων αναφέρουν ότι υφίστανται σχολικό εκφοβισμό τουλάχιστον 2 με 3 φορές το μήνα ενώ 1 στους 6 μαθητές εκφοβίζουν άλλους με την ίδια συχνότητα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αντιμετωπίζοντας πάντοτε με ευαισθησία και υπευθυνότητα τα θέματα που αφορούν το Παιδί, συνεργάζεται με το boro.gr με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Την Ημερίδα θα ανοίξει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γεώργιος Πατούλης, ενώ εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν θεματολογία, η οποία περιλαμβάνει:

  • Σχολικός εκφοβισμός και στρατηγικές αντιμετώπισης-οι επιπτώσεις στην ψυχή του παιδιού
  • Ορισμός του Bullying και τα πρώτα σημάδια με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο γονέας, ο παιδαγωγός/εκπαιδευτικός, ο παιδίατρος
  • Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο
  • Διαδικτυακός εκφοβισμός: case studies και συμβουλές πρόληψης και προστασίας
  • Συμβουλευτική γονέων, παιδιών και εφήβων σε θέματα εκφοβισμού
  • Παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητες και αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού

Την Ημερίδα συντονίζει η Άννα Δρούζα.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά απαιτείται προεγγραφή έως τις 21/11 στο pgrigoriou@metropolitan.edu.gr

* Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 2-10 ετών.

Δείτε εδώ ΗΜΕΡΙΔΑ BULLYING Πρόγραμμα