Ιδρυτικό Συνέδριο Nefele Project

nefele_logoΟ φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων/ Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου ”Nefele”, διοργανώνoυν το Συνέδριο του έργου στις 27 & 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

1η Ημέρα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου απευθύνεται σε εκπροσώπους των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα πεδία της Τέχνης και της Ψυχικής Υγείας και σε όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στα Μέσα Ενημέρωσης και στο γενικό κοινό.

Αφού ολοκληρωθούν οι εναρκτήριες ομιλίες από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας που υποστήριξαν το έργο , θα ακολουθήσει η παρουσίαση του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» που συγχρηματοδοτεί το έργο “Nefele”  και θα παρουσιαστούν συνοπτικά οι δράσεις και τα εργαλεία του έργου από τους εταίρους. Τέλος, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ διάρκειας 24’ το οποίο είναι αφιερωμένο στο 1ο Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό οι ελληνικοί φορείς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ θα περιγράψουν την εμπειρία τους αυτή και θα παρουσιάσουν το έργο τους πάνω στο πεδίο της Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Η ημέρα περιλαμβάνει και ανοιχτή συζήτηση σε μορφή στρογγυλού τραπεζιού, στην οποία θα συμμετέχουν ευρωβουλευτές, με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές που σχετίζονται με το πεδίο της Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, το στίγμα και τις προοπτικές δράσεων που διανοίγονται .

Τέλος, θα διεξαχθεί ένα θεματικό event και θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα.

2η ημέρα, 28 Ιανουαρίου 2017, Ξενοδοχείο “Stanley”, Αθήνα

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αφορά την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία και απευθύνεται αποκλειστικά σε  ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά μέλη του Δικτύου.

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, αφού ενημερωθούν για την προβλεπόμενη διαδικασία  η οποία περιγράφεται αναλυτικά στον σύνδεσμο: http://www.nefeleproject.eu/el/nefele-network/networking/, όπου επίσης βρίσκονται τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και το σχέδιο καταστατικού του Δικτύου, πάνω στο οποίο μπορεί ο καθένας να υποβάλλει σχόλια και παρατηρήσεις στην ειδική πλατφόρμα ανοικτής διαβούλευσης που έχει δημιουργηθεί γι’αυτό ακριβώς το σκοπό, προσβλέποντας στην εξασφάλιση του ευρύτερου δυνατού βαθμού δημοκρατίας στην καίρια αυτή διαδικασία

Μετά την ολοκλήρωση της ιδρυτικής διαδικασίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την εκλεγείσα διοίκηση του Δικτύου προς τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε το Πρόγραμμα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Δήλωση συμμετοχής στην 1η ημέρα του συνεδρίου – Προθεσμία υποβολής 20/1/2017

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  Αποκλειστικά για φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση και να  αποτελέσουν μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία- Προθεσμία υποβολής 15/1/2017

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το αντίστοιχο έγγραφο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο nefele.secreteriat@nefeleproject.eu

Πληροφορίες

www.nefeleproject.eu