Η Σωματική Έκφραση των Συναισθημάτων

swmatiki ekfrasi synaisthimatwnΤο Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί το σεμινάριο “Η Σωματική Έκφραση των Συναισθημάτων” με τη Susana Noemi Abigador

Ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο που ενθαρρύνει τη συναισθηματική καλλιέργεια μέσα από την κίνηση του σώματος μας!

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους που δουλεύουν με ομάδες, γονείς και όλους τους ανθρώπους που θέλουν να το βιώσουν με στόχο να προσφέρει μια ακόμη πρόταση στο μοναδικό ταξίδι του καθενός μας προς την αυτογνωσία και μια επιπλέον γνώση για να βοηθήσουμε τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους με οδηγό το σώμα τους.

Όταν το σώμα μιλάει, αναπόφευκτα εκφράζονται τα συναισθήματα μας και έτσι αρχίσει να θεραπεύεται η ψυχή μας! Το σώμα μας μπορεί να μας μιλήσει για τα βαθύτερα κομμάτια της ψυχής μας και για τη συμπεριφορά μας αρκεί να μπορούμε να το ακούσουμε.

Μαθαίνοντας τις δυνατότητες της κίνησής μας, χωρίς καλλιτεχνική αισθητική ή κάποιο άλλο καθωσπρεπισμό, συνειδητοποιούμε τους κώδικες επικοινωνίας μας και τους εξωτερικεύουμε. Με αυτόν τον τρόπο, έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που είναι από παλιά γραμμένες και καλά κουμπωμένες στο σώμα μας κι έτσι αναπτύσσουμε την αυτογνωσία μας και την αυτοπεποίθηση μας.

Μέσα από ποικίλες βιωματικές ασκήσεις, ο κάθε ένας μας θα έχει τη δυνατότητα να ερμηνεύσει για τον εαυτό του ( δεν ερμηνεύει ο συντονιστής της ομάδας ) την εμπειρία του και να αντλήσει γνώση από ορατές συμπεριφορές στο σώμα του στο «εδώ και τώρα» της κάθε άσκησης. Έτσι, μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα συναισθήματα μας, μέσα από διαφορετικά θέματα όπως τα όρια στη ζωή μας, την ανάληψη ευθύνης, τα διλήμματα, το εγώ και οι άλλοι, κι άλλα θέματα που αφορούν την έκφραση της συν-κίνησης.

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες σε 1 συνάντηση

Ημέρες και ώρες: Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, 6:00μ.μ. έως 9μ.μ.

Είσοδος εργαστηρίου: 30 ευρώ

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και μπορούν να πραγματοποιηθούν έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Με τη Susana Noemi Abigador εκπρόσωπο της Expresion Corporal (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα, δημιουργό του συστήματος Danza Vital, σύμβουλο βιωματικής μεθοδολογίας και συγγραφέα του βιβλίου «Όταν το σώμα μιλάει» εκδόσεις Γιαλός.

 

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Διεύθυνση:  Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 11741 Φιλοπάππου, Αθήνα

Πληροφορίες:  τηλ. 210 9218329http://www.mce.gr info@mce.gr