Η διαβίωση στα προστατευόμενα διαμερίσματα

 

Τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα είναι δομές που συνήθως αγνοούμε την ύπαρξή τους, την λειτουργία τους, τον σκοπό δημιουργίας τους. Αδυνατούμε ίσως ακόμα και να καταλάβουμε πολλές φορές τι ακριβώς συνιστούν και σε ποιους απευθύνονται.

Αναλογιζόμενοι ότι εξυπηρετούν ανθρώπους με χρόνιες ψυχικές παθήσεις και στεγάζονται κυριολεκτικά στην..διπλανή πόρτα, θα λέγαμε ότι η ύπαρξή τους μας αφορά όλους.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να μιλήσουμε για αυτά, να τα γνωρίσουμε, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, να προβληματιστούμε, να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να προτείνουμε τρόπους ώστε να μπορέσει η λειτουργία τους να εξυπηρετήσει τον στόχο της: την ΕΠΑΝ-ένταξη των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτά σε ένα κοινωνικό σύνολο, στο οποίο κάποτε ήταν και αυτοί ενεργοί πολίτες.

Ο Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ διοργανώνει, στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00-14:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος (Κ. Καρτάλη με Α. Γαζή) ημερίδα που ευελπιστούμε να διαφωτίσει την λειτουργία των Προστατευόμενων Διαμερισμάτων στον Βόλο και να εγείρει εποικοδομητικές συζητήσεις γύρω από αυτά.