Η χρήση του μύθου στη Χοροθεραπεία με την Πρωτόγονη Έκφραση

Σεμινάριο χοροθεραπείας μέσω Πρωτόγονης Έκφρασης_Ε. Χατζηγεωρίου, Μ. Δρακοπούλου, Κ. ΣταύρουΣάββατο και Κυριακή, 7-8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

«Ποιο μύθο να διαλέξω για να μιλήσω σε σένα;»

«Σε ποιο μύθο θα μπορούσα να είμαι ο ήρωας, ο δράκος, ο μάγος;»

«Από τι φτιάχτηκε ο κόσμος και από τι φτιάχτηκε ο δικός μου κόσμος;»

Ο Μύθος είναι φτιαγμένος από τέτοια υλικά και τέτοια δομή που δεν τον αγγίζει ο χρόνος παρά μόνο για να ανανεώσει τις ζυμώσεις του- σαν το παλιό καλό κρασί. Περνάει από γενιά σε γενιά, διαπερνάει την ιστορική συγκυρία κάθε εποχής, αφουγκράζεται τις πιο μύχιες ανάγκες του ανθρώπου που δε ‘λέγονται’ αλλά ‘ψιθυρίζονται’, παίζει σαν παιδί με τα άλυτα ζητήματα της ανθρωπότητας και πάντα ζητάει λύση…!

Στη Χοροθεραπεία με την Πρωτόγονη Έκφραση ο Μύθος έρχεται για να γίνει το όχημα μιας διαφορετικής επικοινωνίας, για να αναδείξει την αξία της συμβολικής αποτελεσματικότητας, να ενώσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον και να καταστεί τελικά ένα πολύτιμο θεραπευτικό εργαλείο. Σ’αυτό το σεμινάριο θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος μας!

Το διήμερο σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό. Απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευόμενους Χοροθεραπευτές (DRLST), σε φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και θεραπευτές μέσω τέχνης, όσο και σε όποιον θα ήθελε να εμβαθύνει στη διαδικασία της Χοροθεραπείας μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν θεωρία (ψυχολογία και ανθρωπολογία) σε συνδυασμό με την πρακτική της Πρωτόγονης Έκφρασης και να εξασκηθούν στην επεξεργασία του μύθου και  στο συντονισμό ομάδας. Τέλος, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Χοροθεραπευτών της DRLST-CID. 

Συνολική διάρκεια: 10 ώρες

Ώρες: Σαβ 7 Μαρτίου: 17.00-21.00

           Κυρ 8 Μαρτίου: 10.00-16.00

Τόπος: Πangea World Music Center, Παλλάδος 20, Ψυρρή- 5ος όροφος (πλησίον Μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ)

Κόστος: 70 ευρώ (Απαραίτητη η κατάθεση προκαταβολής των 35 ευρώ έως 4 Μαρτίου)

*σε τραπεζικό λογαριασμό που θα σας δοθεί προσωπικά έπειτα από τη δήλωση συμμετοχής σας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Τηλ: 6974875695 και 210-6454300 ή email: psycorps8@gmail.com

Συντονίστριες:

Ελένη Χατζηγεωργίου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Χοροθεραπεύτρια,

Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Αθήνας της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST-CID με έδρα το Παρίσι.

Μαριάννα Δρακοπούλου, Ψυχολόγος MSc, Χοροθεραπεύτρια

Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST-CID.

Κατερίνα Σταύρου, Εθνολόγος του Χορού-Χοροθεραπεύτρια, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια της Διεθνούς Εκπαίδευσης της DRLST-CID.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ DRLST: Στο παρόν σεμινάριο συγκεντρώνονται ώρες για την Εκπαιδευτική Ενότητα 2 (Θ.Ε 8,9,11)